Battaniye üzerinde görüşe getirildi!

Battaniye üzerinde görüşe getirildi!

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hasta tutsak İzzet Turan, neredeyse yakalanmadığı hastalık kalmamasına rağmen tahliye edilmiyor.

DİYARBAKIR - Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak İzzet Turan'ın, 16 yıldır çeşitli cezaevlerinde kalması nedeniyle yaşadığı sağlık sorunları gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor.

Neredeyse yakalanmadığı hastalık kalmayan Turan, tüm vücutta iltihaplanma, romatizma, diş omurgaları ve iç organları yitirme, kalp, böbrek ve ciğer yetmezliği, kemik erimesi, bel fıtığı, mide ülseri, kronik bronşit, kalçada kist ve göz bozukluğu gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Turan ağır sağlık sorunlarına rağmen duyarsızlık sonucu ölüme an be an yaklaşıyor. 


Yetkililer ve kamuoyu sessizliğini koruyor 

Ağır hasta tutsak Turan için girişimlerde bulunan ailesi, Başbakanlık başta olmak üzere Adalet Bakanlığı ve Meclis'e dilekçe yazdı. Turan'ın kardeşi Canan Turan, yetkililere yaptıkları başvurulara rağmen "Kendi işini görebilir" denilerek, başvurularının reddedildiğini söyledi. Canan Turan, ağabeyi Turan'ın babası ile cezaevinde yaptığı görüşmeyi şu cümlelerle anlattı: "Ağabeyim battaniyeye sarılı olarak babamın karşısına getirildi. Arkadaşları tarafından taşınarak görüş yerine getirildi ağabeyim. Babam kardeşimi o halde gördüğü zaman baygınlık geçiriyor ve aylarca kendine gelmedi."

'İhtiyaçlarını karşılayamıyor'

Ağabeyi Turan'ın durumunun her geçen gün kötüleştiğini ve bazen haftalarca yataktan kalkamadığını belirten Canan Turan, "Ağabeyimin elbiseleri arkadaşları tarafından yıkanıyor. İhtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Ağabeyim hastalıkları yüzünden haftalarca yatakta kalıyor" dedi. Turan, ağabeyinin daha önce kaldığı Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde doktorların kendisine "Biz tedavi edemeyiz" diyerek, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevkini istediklerini söyledi. Turan, bütün bunlara rağmen tedavinin uygulanmadığını kaydederek, ağabeyine bazen ilaçlarının dahi verilmediğine dikkat çekerek, "Doktorlar bazen ilaçlarını vermiyor bazen de ilaçlarını değiştirip bir benzerini veriyorlar" diye konuştu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum