Batman'da seçim operasyonu

Batman'da seçim operasyonu

Batman'da, polis tarafından yapılan eş zamanlı ev baskınlarda aralarında BDP PM üyeleri Mehmet Candemir ve Şilan Eminoğlu'nun da aralarında bulundu 20 kişi gözaltına alındı.

BATMAN -Polisin elinde liste olduğu belirtilirken, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun Batman Bağımsız Milletvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata savcı ile görüşmek üzere Batman Adliyesi'ne geçti.

Genel seçimlerin ardından tüm gözler 15 Haziran tarihine çevrilirken, bölgede askeri ve siyasi operasyonlara hız verildi. Batman'da sabah saatlerinde özel harekat ve sivil polislerden oluşan yüzü maskeli yüzlerce polis birçok mahallede eş zamanlı ev baskınları düzenledi. Evlerde yapılan aramaların ardından BDP PM Üyesi Mehmet Candemir, BDP Batman İl Başkan Yardımcısı Mizbeh Ok, İl yöneticisi Fikret Taşkın, ile BDP üyesi Ayşe Kanaş, Gafur Ok, Mahmut Akıl ,Muzaffer Çınar, Medeni Yaman, Sıddık Tekin, Abdurrahman Yaman, Şükrü Yılmaz, Ömer Karayel, Fatma Kurhan, Veysi Taşan, Asiye Akın, Muttazam Öztekin ve Sezen Doğan isimli yurttaşlar polisler tarafından gözaltına alındı.

Farabi Hastanesi karşısında ise BDP PM Üyesi Şilan Eminoğlu ile Edip Elmas ve Dilmez Cengiz adlı yurttaşlar polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemezken, Batman bağımsız milletvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata, savcı ile görüşmek üzere Batman Adliyesi'ne gitti.

Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenilirken, baskınlar sırasında polisin elinde uzunca bir isim listesi olduğu ve gözaltıların artabileceği belirtildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum