Batman’a 500 Êzîdi geldi

Batman’a 500 Êzîdi geldi

IŞİD’in saldırısı sonucu Şengal’i terk etmek zorunda kalan Êzîdîlerin bir bölümü Kuzey Kürdistan’da yerleştiriliyor.

BATMAN - IŞİD’in 3 Ağustos’ta Şengal’e saldırmasının ardından 27 gündür göç yollarında olan Şengallilerden 500’ü Roboski üzerinden Batman’a ulaştı. Batman’da Esentepe Spor Tesisi Lojmanı tahliye edilerek, Şengallilere tahsis edildi.

Göçten dolayı yorgun ve bitkin düşen Şengalliler için Batman Belediyesi ve halk meclisleri karavana yemekler hazırladı. Göç yollarında uyuyamayan Êzidiler, ağaçların gölgesinde dinlenmeye çekilirken, belediye sağlık ekipleri sağlık taraması için olay yerine gitti.

Yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi veren DBP İl Eş Başkanı Serdar Atalay, savaş mağdurlarına misafir ya da mülteci gözü ile yaklaşmadıklarını ifade ederek, aşama aşama kominal yaşam ortamını sağlayacaklarını kaydetti.

“IŞİD barbarların zulmünden kaçarak Şengal’den Batman’a gelen savaş mağduru olmuş halkımız için burada güvenlik ve barınma sorunlarını çözmüş bulunmaktayız. Güney Kürdistan’a köylerde yaşayan halkımız burada da köylere yerleştirilmiş, şimdilik kaldıkları köylere adapte olmaya çalışıyorlar. Ayrıca yine Qorixe Köyü’nde 2 bin kişilik çadır kent hazırlığımız var. Bugün de Roboski üzerinden Batman’a gelen 500 kişiyi de Esentepe Belediye Spor Tesisini tahliye ederek yerleştirdik. Dün geceden beri belediyemiz, parti üye ve yöneticilerimiz hazırlıklarını sürdürüyor” dedi.

11-040.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.