Batman Üniversitesi'nde imzacı akademisyen görevden uzaklaştırıldı

Batman Üniversitesi'nde imzacı akademisyen görevden uzaklaştırıldı

Batman Üniversitesi'nde imzacı akademisyen Yrd. Doç. Dr. Düzgün Çakırca, savcılık soruşturma komisyonunun raporu ve Valilik OHAL bürosunun yazısı gerekçe gösterilerek soruşturma süresince görevden uzaklaştırıldı.

Batman Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Düzgün Çakırca, Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzalaması nedeniyle hakkında açılan savcılık soruşturması gerekçe gösterilerek soruşturma süresince görevden uzaklaştırıldı.

bianet’e konuşan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çakırca, “Yanlış ve haksız bir işlem, yasal hakkımızı kullanacağız” dedi.

Darbe girişimi sonrası üniversitelerdeki soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan imzacı akademisyen sayısı 35’e yükseldi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nden üç, Gazi Üniversitesi'nden iki, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden 21, Tunceli Üniversitesi'nden altı , Hakkari Üniversitesi'nden iki ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden 10 imzacı olmak üzere 44 imzacı görevden uzaklaştırılmıştı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki akademisyenler 9 Ağustos'ta göreve geri alınmıştı.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 12 Ağustos tarihli açıklamasına göre darbe girişimi sornası Gülen Cemaati'ne dönük soruşturmalar kapsamında 4 bin 225 akademik personel görevden uzaklaştırıldı. 

Komisyon raporu ve OHAL gerekçe gösterildi

Çakırca’nın bildiriye imza vermesinin ardından açılan idari ve savcılık soruşturması sürerken, soruşturmaların açılmasından yaklaşık altı ay sonra 18 Ağustos’ta uzaklaştırma kararı geldi.

Uzaklaştırma kararında savcılıkta yürütülen soruşturma ile ilgili soruşturma komisyonun rektörlüğe sunduğu “bildiriyi imzaladığının kesin olduğu, görevinin başında kalmasının sakıncalı olacağı” şeklindeki rapordan bahsedildi.

Soruşturma komisyonu raporunun yanı sıra “Batman Valiliği OHAL bürosundan rektörlüğe gönderilen yazıda her türlü terör örgütüne katılan ya da destek verenlerin de OHAL kapsamında değerlendirilmesi gerektiği” ifadeleri yer aldı.

Soruşturma komisyonunun raporu ve Valilik OHAL bürosu gerekçe gösterilerek 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun görevden uzaklaştırmayı düzenleyen maddesi gereğince soruşturma süresince görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.