Baskın ailesi harekete geçti

Baskın ailesi harekete geçti

Ankara'nın Altındağ İlçesi Nüfus Müdürü Mecit Baskın suikastıyla ilgili eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın’ın itirafları Baskın Ailesi’ni harekete geçirdi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın’ın, Ankara'nın Altındağ İlçesi Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ı öldürdüğü iddiası basına yansıyınca, aile harekete geçti. Aile dönemin Başbakan’ı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın yargılanmasını istiyor.

TANSU ÇİLLER VE MEHMET AĞAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

65946Mecit Baskın’ın eşi Raife Baskın ve ağabeyi Necip Baskın avukatları Taha Ayhan aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak dönemin Başbakan’ı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veli Küçük, Özel Harekât Daire Başkan Yardımcıları İbrahim Şahin, Korkut Eken, özel harekât polisleri Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Seyfattin Lap ve Ahmet Sakarya hakkında, “adam öldürmek”ten suç  duyurusunda bulundu.

"CİNAYET EMİR KONUTA ZİNCİRİ İÇİNDE İŞLENDİ"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede Çarkın’ın basına yansıyan itiraflarına atıfta bulunularak soruşturmada tespit edilecek failler hakkında da işlem yapılması istendi.
Suç duyurusunda Ankara'nın Altındağ İlçesi Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın 1994’te Ankara’da öldürüldüğü bugüne kadar faillerinin bulunmadığı belirtilerek, “Dönemin koşulları, o günden bu güne kadar yaşanan süreçler ve kamuoyunda Susurluk ve Ergenekon olarak bilinen oluşumların kısmi de olsa ifşa edilmesiyle bu cinayetin o dönem işlenen bir çok faili meçhul cinayet gibi belli bir program dâhilinde devlet imkânlarını kullanan ve kendilerini hukuktan üstün gören çevrelerce belli bir emir komuta zinciri içerisinde işlendiği açıkça ortaya koymuştur.” İfadelerine yer verildi.

"EMİR VERENLER YARGILANMALIDIR"

Dilekçede, dönemin başbakanı ve içişlerin bakanının da yargılanması gerektiği belirtilerek, “Sadece Ayhan Çarkın’ın ifadesinde belirttiği ve Mecit Baskın’ın kaçırılması ve öldürülmesinde bizzat yer alan kişiler dışında dönemin Başbakanı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Jandarma Genel Komutanı Veli Küçük hakkında da söz konusu cinayet nedeniyle soruşturma yapılması isteği gereği ortadır. Sadece tetiği çekenlerin cezalandırılması yerine söz konusu oluşumların açığa çıkarılması ve cinayet emirlerini veren, oluşumu destekleyen ve koruyan kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasının sağlanması durumunda adaletin tecellisi sağlanacaktır. ”denildi.

"FAİLLLERİ BELLİ FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER"

Konu ile ilgili açıklama yapan Baskın Ailesi’nin Avukatı Taha Ayhan, 17 yıl önce işlenen Mecit Baskın cinayeti ile ilgili şimdiye kadar etkin bir soruşturma yapılmadığını ifade ederek, “cinayetin yaşandığı dönem göz önünde bulundurulduğunda bu tür cinayetlerin çok sık yaşandığını görebiliyoruz. Ancak etkin bir soruşturmaya yapılamadığı için bu olay bugün bu noktaya geldi. Müvekkilimin siyasi bir kişiliği yok ancak buna rağmen Mecit Baskın’ın öldürülmesi cinayetle ilgili bize ipuçlarını vermektedir.  Aslında bu tür cinayetler failleri belli faili meçhul cinayetlerdir. ”şeklinde konuştu.

"BU DAVA ERGENEKON VE BALYOZ'DAN DAHA ÖNEMLİ"

Etkin bir soruşturma yapılması halinde bu cinayetle ilgili ortaya çıkacak sonucun ‘Ergenekon ve Balyoz’ davalarından daha önemli olacağını kaydeden Ayhan, “ Bu cinayetle ilgili yapılacak soruşturmanın sonucu faili meçhul cinayetlerin geleceği hakkında bize ipucu verecektir. Türkiye’de çok sayıda faili meçhul cinayet yaşandı. Bu cinayetler ile ilgili hiçbir zaman etkin bir soruşturma yapılmadı. Bu davanın üzerinde tam olarak durulsa çıkacak sonuç Ergenekon ve Balyoz davlarından daha önemli sonuçlar ortaya çıkaracaktır.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum