“Başkanlığı benimseyen anayasa için her türlü adımı atacağız”

“Başkanlığı benimseyen anayasa için her türlü adımı atacağız”

Başbakan Davutoğlu, yeni anayasanın yazımının bir ay içinde tamamlanacağını söyleyerek, “Başkanlık sistemini benimseyen bir anayasa için her türlü adımı atacağız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği’nde konuştu.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Birinci önceliğimiz güven ve istikrar’

“Bugün bizim, Türkiye için birinci önceliğimiz güven ve istikrardır. Türkiye’deki demokratik siyaseti, güven ve istikrarı gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Ekonominin geleceği de toplumsal barışın geleceği de güven ve istikrarın korunmasına bağlıdır. Bunun için de yerinde sayan değil, hedefleri olan ve o doğrultuda sürekli ilerleyen, gelişen bir ülke olmak zorundayız.

“Şartlar ne olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden, üretimden, ihracattan, istihdamdan, sosyal barıştan, çalışma barışından gözümüzü ayırmayacağız. Adaleti gözeten, vesayeti reddeden, toplum ihtiyaç ve taleplerine uygun bir anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

‘Hepimiz sokaklara çıkalım’

“O büyük kriz Türkiye’yi nasıl teğet geçtiyse, krize rağmen nasıl 6,5 milyon insanımıza o günden bugüne istihdam ve iş imkanı sağladıysak, bugünkü arızi bölgesel sorunlara, etrafımızdaki ateş çemberine rağmen bütün bu krizleri de aşacak güce sahibiz. Psikolojimizi değiştirmek isteyenler asla muratlarına eremeyecekler.

“7 Haziran seçimleri sonrasında tekbaşına hükümet kuramamış olmamızdan kaynaklanan ortamı değerlendirmek ve bir kaos ortamı oluşturmak isteyenler asla başarıya ulaşamayacaklar.

“Bugünlerde, bütün vatandaşlarımızın yeise, karanlığa sevk edilmek istendiği günlerde hepimiz sokaklara çıkalım, ‘Omuz omuzayız, bir aradayız, hiçbir şekilde bu terör odaklarına teslim olmayacağız’ diye haykıralım.

Vizesiz Avrupa

“Vizesiz ziyaret edilen ülke sayısını 42’den 69’a çıkardık. Avrupa’ya vizesiz seyahati de inşallah en kısa zamanda gerçekleştirmek üzereyiz. Size bu müjdeyi de vermek inşallah en geç haziran ayında bize nasip olacak.

“Yapacağız, edeceğiz demekle kalmadık, bakın 3 ay geçti, ‘yaptık’ diyoruz, ‘bitirdik’ diyoruz ve gururla ifade ediyorum, 1 Kasım öncesinde seçim meydanlarında verdiğimiz bütün vaatleri yüzde 100 ölçeğinde tamamladık ve halkımızın huzuruna ak bir alınla çıktık.

Yeni anayasa

“Milletimizin yeni anayasa talebini karşılamak üzere AK Parti olarak çalışmalarımızı hızlandırmaya karar vermiş bulunuyoruz. Yetkili kurullarımızda çok verimli istişarelerde bulunarak milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık.

“AK Parti bünyesinde bir anayasa komisyonu kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık, yol haritamızı belirledik. Bugün de bu komisyonun üyeleriyle uzun ve detaylı bir çalışmayı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalara başlayacak.

“İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu aşamada bize iş dünyamızdan gelecek her türlü teklife açığız. Başkanlık sistemini benimseyen bir anayasa için her türlü adımı atacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.