Başkanlardan ortak toplantı

Başkanlardan ortak toplantı

Hakkari’de bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediye eş başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyip, çocuklar için kurulan alanı gezdiler.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Kardeş Belediye protokolü imzalamak ve 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler için Hakkari'ye gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Hakkari Belediye Eş başkanı Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile birlikte belediye meclis salonunda ortak açıklama yaptılar.

haberinfotograflari.gif

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da hazır bulunduğu toplantıya Hakkari Kent Konseyi eş başkanları Kazım Kurt ile Perihan Kahraman da katıldı.

Toplantıda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Türkiye'yi tüm halkıyla hep birlikte büyütme çabası içinde olduklarını belirterek, "Türkiye'nin neresi ağrıyorsa Beşiktaş'ın kalbi de orası için atar ve atacaktır. Türkiye'yi beraber büyütme çabası içindeyiz. Nasıl ki atalarımız Çanakkale'de, 'Çanakkale geçilmez' yazısı yazdıysa birlikte, işte bunu Kürtler ve Türkler yazdı. Eğer bu birliktelik olmasaydı Çanakkale geçilebilirdi belki. O milli mücadele birlikte yürütüldü. Türkiye inşallah, bölgesinin barış ve demokrasi adası olarak dünyaya örnek olan Müslüman ülke olarak, bütün günleri barış içinde geçirecek."dedi.

Hakkari Belediye eş başkanı Dilek Hatipoğlu Beşiktaş belediyesine teşekkür ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise dünyada değerini yitirmeyen en önemli kavramlardan birinin barış olduğunu söyledi.

Tanrıkulu yaşanan süreçlerden dolayı en fazla zararı Hakkari'nin gördüğüne dikkat çekerek, barışın da en fazla talep edildiği bölgeni yine Hakkari olduğunu kaydetti.

Başkan Hazinedar ve eş başkanlar Çiftçi ile Hatipoğlu daha sonra Beşiktaş Belediyesi’nin çocuklar için Karayolu bahçesinde kurulan şişme oyun parkına geçerek burada çocuklar ile halay çekip çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

Oyun alanına Beşiktaş ve Hakkari Belediyelerinin logolarının bulunduğu beyaz renkli tişört ve şapkaları giyen çocukları adına “Biz Hakkarili çocuklar Murat amcaya teşekkür ederiz” yazılı pankart dikkat çekti.

Başkan Hazinedar, eş başkanlar ve beraberindekiler daha sonra çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum