Başkan programı terk etti

Başkan programı terk etti

Başkale’de düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında, DTP’li Başkanın ismi yapılan konuşmalarda telaffuz edilmeyince Başkan programı terk etti.

Erkan Çapraz'ın Haberi:

 

Başkale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu konferans salonunda düzenlenen kutlama programına İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı İhsan Güler, İlçe Emniyet Müdürü Tevrat Yazar ve kurum amirleri katıldı. Panele konuşmacı olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Necati Kara da katıldı. Belediye Başkanı İhsan Güler panele yoğun programından dolayı biraz gecikmeli olarak katıldı. Program Kuran'ı Kerim okunmasından sonra ilçe Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın konuşmasıyla devam etti.

 

 

BAŞKAN VE BERABERİNDEKİLERDEN TEPKİ

 

Konuşmasına başlayan ilçe Müftüsü, “Sayın Kaymakamım, Sayın Emniyet Müdürüm ve değerli daire amirlerim…” şeklinde konuşmasını sürdürdü. Başkan Güler, Müftünün unutkanlığına gelmiş olacağını düşünerek bu duruma sesiz kaldı. Daha sonra, panele konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Necati Kara da aynı hatayı yapınca Başkan Güler ve beraberindeki yöneticiler bu duruma tepki göstererek panelden ayrıldı.

 

ÖZÜR DİLEME GİRİŞİMİ SONUÇSUZ KALDI

 

Belediye Başkanının isminin telaffuz edilmemesi üzerine salonda çok sayıda vatandaş da paneli terk etti. Hata yaptıklarını anlayan İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan salondan ayrılan Belediye Başkanından özür dilemeye çalışsa da Başkan Güler ve beraberindekiler panelden ayrıldı.

 

MÜFTÜ ÖZÜR DİLEDİ

 

Kutlu doğum Münasebetliye hazırlanan programın bitmesinden sonra İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan bu olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Bugün gerçekten bir hata sonucu bu olayla karşılaşmışız. Programa Belediye Başkanımız geç geldi ve kendisi geldikten sadece 2 dakika sonra ben kürsüye çıkıp bir konuşma yaptım. Gerçekten o anki heyecandan dolayı benim unutkanlığıma geldi. Başkan Bey programa gelmeden önce bizler konferans salonumuzun bulunduğu okulun Müdür odasında programa o an gelen kurum amirlerimizi tanıttık ve değerli Profesör hacımıza programa bu şahısların geldiğini ifade ettik. Başkan bey gerçekten geç geldiği için o an artık bunu hocamıza da iletemeyince bu sorunla karşılaştık. Ben şahsım olarak zaten 3 gün önce kendim bizzat Belediye Başkanımızın makamına giderek kendisini bizzat şahsım davet edip kendisine bir gül ikramında da bulundum. Bir kastımız olsaydı böyle bir davet bile götürmezdik. Ben şahsım ve kurumum adına Belediye Başkanımızdan özür dilerim.” dedi.

 

MÜFTÜ VE PROFESÖR ÖZÜR İÇİN BELEDİYE'YE GİTTİ

 

Programdan sonra bir yanlışlık yapıldığını öğrenen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Necati Kara, İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan ve ilçe Merkezinde görev yapan 2 imam Belediye Başkanlığına geçerek Belediye Başkanı İhsan Güler'e nezaket ziyaretinde bulundular.

 

Belediye Başkanı tarafından karşılanan heyet daha sonra içerde bir görüşme yaptılar. Burada açıklamalarda bulunan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Necati Kara gerçekten bugün böyle bir hatanın içine düştükleri için çok üzüldüklerini bir kasıtlarının olmadığını, Belediye Başkanının o an orada olduğunu bilmediği için böyle bir hatanın içinde kaldığını şahsı olarak öncelikle Belediye Başkanı ve Başkale halkından özür dilediğini belirtti.

 

BU SİSTEMİN GETİRDİĞİ BİR HATADIR

 

Daha sonra açıklamalarda bulunun Belediye Başkanı İhsan Güler, “Bugün yapılan hatanın ne İlçemiz Müftüsü nede hiçbir şahısla alakası yoktur bu hata sistemin getirdiği bir hatadır. Bizler oraya barış, kardeşlik için geldik bu haftanın hepimiz için önemi büyüktür. Sayın hocamıza da bizlere bir nezaket ziyaretine geldiği için teşekkür ediyoruz. Umarız bundan sonra böyle hatalarla karşılaşmayız.” dedi.

 

Yapılan karşılıklı fikir alışverişlerinden sonra, Belediye Başkanı İhsan Güler gelen heyeti kapıya kadar uğurlayarak kendilerine teşekkür etti.