Başkan Bora'dan 'alt yapı' müjdesi

Başkan Bora'dan 'alt yapı' müjdesi

Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova'da alt yapı ihalesini alan firmanın önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağını söyledi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Belediye konferans salonunda Başkan yardımcıları Behice Karay, Hüsnü Beşer ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte, belediye personeliyle bir araya gelen Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, başta alt yapı çalışmaları olmak üzere çalışma sezonu öncesi yapılacaklarla ilgili hazırlık toplantısı yaptıklarını belirtti. 

Bora, toplantıda çalışanlarla birlikte yoğun bir iş sezonuna gireceklerini belirterek, çalışanlara, yapacakları işte ve özellikle vatandaşla diyalogda nasıl olmaları gerekliliğini anlattı.

Amaçlarının Yüksekova’ya hizmet etmek olduğunu, belirten Bora, toplantıda personelini Yüksekova’da yapılacak olan entegre su projeleri çalışmaları ile ilgili bilgilendirdi.

Başkan Bora altyapı ihalesini alan firmanın önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağını söyledi.

"2014 YILI ORTALARINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ TÜM KAZILAR TAMAMLANMIŞ OLACAK"

Başkan Bora şöyle devam etti: "Yüksekova’da yapılacak olan altyapı çalışmaları için Çevre Mühendisi Berrin Yıldız ve belediyeden birkaç arkadaşımız Ankara’ya gittik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İPA (Avrupa Birliği Destekli Hibe Programı) tarafından ihalesi yapılan Entegre Su Projelerinin ihalesini alan Grontmıj firması görevlileri ile bir dizi toplantılar yaptık. Çok iyi sonuçlarla geri döndük. Yetkililer ilçemizde önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklar. Projeler İPA kapsamında yaklaşık %85-90 hibeyle yapılacak. İhaleyi alan Grontmij firmasının çalışmaları belediyemizde devam edecek. Belediyemizde de bu konuyla ilgili bir teknik personel birimi kurulacak ve dışardan gelen firma çalışanları ile birlikte çalışmalara katılacak. İlçemize ilk defa bu kadar kapsamlı bir çalışma getiriliyor. Bu sezon altyapı çalışmaları ile birlikte çarşı merkezi’nde orta refüj ve kaldırım çalışmaları da yapılacak. 2014 yılı ortalarında altyapı çalışmaları ile ilgili tüm kazılar yapılmış olacak, bu kazılardan önce ilçemize getirilecek olan doğalgaz için de çalışmalarımız ayrıca devam ediyor. Bu konuda tüm personelin imkânlarını sonuna kadar zorlayarak daha güzel ve yaşanır bir Yüksekova için mesai gözetmeksizin özellikle Entegre su projeleri çalışmalarında yer alması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir basın toplantısı ile ilçemizde yapılacak çalışmaları halkımızla da paylaşacağız. Bu konuda ihaleyi alan firma ve belediye çalışanları kadar yurttaşlarımızın da yapması gereken çalışmalar olacak. Tüm belediye birimlerinin bu konuda hazır olmaları, çalışma sezonu öncesi eksiklerini araç gereçler dahil gidermeleri gerekmektedir. Daha güzel ve yaşanır bir Yüksekova için imkânlar sonuna kadar zorlanacak ve Yüksekova hak ettiği görünüme kavuşacak” dedi.

Başkan Bora, konuşmasının sonunda, personelin çeşitli konulardaki istek, düşünce ve önerilerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum