Başkan adaylığı yarışında Clinton ve Trump öne çıktı

Başkan adaylığı yarışında Clinton ve Trump öne çıktı

ABD'de başkanlık yarışı için kritik öneme sahip 'Süper Salı' seçimlerinde Demokrat Parti'den Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'den de Donald Trump'ın ismi öne çıktı.

ABD'nin 11 eyaletinde Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti üyeleri sandıkta ABD Başkanlığı için yarışmasını istedikleri adayları oyladı.

Alabama, Georgia, Tennessee ve Virginia eyaletleri hem Clinton'ın hem de Trump'ın sandıktan birinci çıktığı eyaletler arasında. Demokrat Bernie Sanders da dört eyaleti kazandı.

Cumhuriyetçi Trump, Texas ve Oklahoma'yı rakibi Ted Cruz'a kaptırdı. Marc Rubio da Minnesota'yı kazandı.

Geçmişte Süper Salı pek çok başkan aday adayının yarıştaki kaderini belirleyen gün olmuştu.

Adayların belirlenme süreci tamamlandığında, ABD halkı başkanını seçmek için 8 Kasım'da sandığa gidecek.

Demokrat Parti'den aday adayı Clinton, Arkansas ve Texas'ta da rakiplerine üstünlük sağlarken Trump da Massachussetts'te birinci çıktı.

Clinton'ın rakibi Bernie Sanders da Oklahoma, memleketi Vermont, Colorado ve Minnesota'yı kazandı.

Trump: Ben birleştiriciyim

Florida'da basın açıklaması yapan Trump, 'Cumhuriyetçi Parti'yi genişlettiğini' söyledi ve kendisini "birleştirici" olarak tanımladı.

Trump, başkanlık seçimlerinde 'Clinton'a karşı yarışmayı dört gözle beklediğini' söyledi.

Cumhuriyetçi Parti'de Trump'ın rakipleri Ted Cruz, Marco Rubio, John Kasich ve Ben Carson.

Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Oklahoma, Tennessee, Texas, Vermont ve Virginia'da partinin başkan adaylarını belirlemek için oy kullanılırken, Colorado, Minnesota ve ABD Samoası'nda parti grubu seçimleri yapıldı.

Cumhuriyetçi Parti'de toplamda 595 delege ya da toplamda delege sayısının yüzde 25'inin kimi destekleyeceği bu seçim sonunda belli olacak. Cumhuriyetçi adayların partinin başkan adaylığını garantileyebilmesi için 1237 delegenin desteğine ihtiyacı var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.