Başkale'de bahar temizliği

Başkale'de bahar temizliği

İlçe'de karların erimesi ile birlikte çevre temizliği için harekete geçen Başkale Belediyesi, 7. bahar temizliği çalışmalarını başlattı.

Başkale Belediyesi her yıl düzenli olarak yaptığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye 7. Bahar temizliği çalışmalarının startını Hafiziye Mahallesi Kale mevkiinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerinin katılımıyla verdi. Ekipler Temizlik çalışmaları kapsamında şehirdeki kaldırım ve yolları tamamen yıkayacak.

Hafiziye Mahallesinde başlatılan temizlik çalışmaları Yeni Mahalle ve Tepebaşı Mahallesinde, kış mevsiminden kalan çöpler ve soba küllerinin temizlenmesi, kaldırım ve caddelerin yıkanmasıyla ve bozuk yollarda bakım ve onarım çalışmalarıyla sürecek. Büyükşehir belediyesinin de İtfaiye araçlarıyla destek verdiği çalışmaları Başkale Belediyesi Eşbaşkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, DBP İlçe Eşbaşkanları Senar Yeşilırmak ve Medine Tufan ve belediye çalışanları da ziyaret ederek destek verdi.

Her yıl düzenledikleri temizlik çalışmalarıyla ilçeyi kirli görünümünden kurtardıklarını ve bu çalışmalar ile halkın sağlının esas alındığı belirten Belediye Eşbaşkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan yaptıkları ortak açıklamada “Yoğun kar yağışının yaşandığı kış mevsiminin ardından meydana gelen tahribatları onarmak için ekiplerimizi seferber ettik. İlçe'de sokak ve caddelerde yolların bakım ve onarımları yapılıyor. Aynı şekilde temizlik ekiplerimiz de çamurlu ve tozlu yolları tazyikli suyla yıkayarak kış mevsiminden geriye kalan kötü görüntüyü ortadan kaldırıyorlar” dediler.
 
Her yıl kış mevsiminin ardından tüm cadde ve sokaklar ile kaldırımların tazyikli su ile yıkandığını belirten Eşbaşkanlar, “Kış mevsiminde temizlik çalışmaları istenilen düzeyde yapılamıyor. Bu sebeple ilkbaharın gelişi ile cadde ve sokaklarda biriken çamurun temizlenmesi için yıkama çalışması yapılıyor. Halkımızın sağlığının korunması için ve şehrimizin temiz bir görünüme kavuşturmak için bu tür hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Temizlik çalışmaları sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.