Başkale belediyesi yeni araçlar aldı

Başkale belediyesi yeni araçlar aldı

Başkale Belediyesi üretimde sürekliliği sağlamak, tarımsal projelerini hayata geçirmek için araç – gereç filosunu geliştiriyor.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Konya da düzenlenen 14. Uluslararası Tarım Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarına katılan Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, bu yıl ekilmesi planlanan çeşitli tarımsal ürünler için 4 ayrı makine aldı.

Belediyeden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “1 adet Mibzer Nohut Ekim Makinesi, 1 Adet Patates Ekim-Söküm Makinesi, 1 Adet Toplar-Döver Harman Makinesi, 1 Adet Mekanik Fotovaktör Leopar Makinesi satın alındı. Halkımızın hizmetine sunulacak olan bu makine ekipmanların alternatif ürün yetiştiriciliğinde büyük yol kat etmesini öngörüyor” denildi.

Araç ve gereçleri inceleyen Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan da bu araçları halktan gelen yoğun talep üzerine satın aldıklarını belirterek, bu makineler yardımı ile Başkale'de tarımı canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

3-537.jpg

3-536.jpg

2-810.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.