Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Diyarbakır Şubesi dalga mı geçiyor?

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Diyarbakır Şubesi dalga mı geçiyor?

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Diyarbakır Şubesi'nin,sarı basın kartı başvurularında, başvurucuları yanlış bilgilendirmeleri sonucu bölgedeki birçok gazeteci mağdur oluyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürülüğü'ne (BYEGM) sarı basın kartı için bölgeden başvuran birçok gazeteci, yıllardır Diyarbakır Şubesi'nin eksik ve yanlış bilgilendirmeleri sonucu mağdur edildiklerini söylüyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hakkari Temsilcisi Erkan Çapraz, Diyarbakır bürosunun kendilerini sürekli yanlış yönlendirdiğini belirterek, "Başvuran gazeteciler yanlış veya geç bilgilendiriliyor. Başvuruda bulunan bizlere yardımcı olacaklarına ne yazık ki yanlış bilgilendirerek köstek oluyorlar. Beni 3 yıldır oyalıyorlar. Son olarak geçen gün beni Diyarbakır şubesinden arayan bir çalışan bana eksiklerimi iletti. Ben de söz konusu kişi ve yönlendirdiği başka bir arkadaşının ilettiği tüm gereklilikleri yerine getirdim. Buna rağmen başvurum komisyona ulaşmadan geri geldi. Gerekçe ise Diyarbakır Şubesi'nin 'olur' dediği bir bilginin yanlışlığı oldu. Bu sadece şimdi için böyle değil. Yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz. Aynı sorunu yaşayan birçok meslektaşımız var. Adamlar yıllardır o işi yapıyor ama halen mesleki çalışmaların sisteme nasıl veya hangi ortamdan alınarak yüklenmesi gerektiğini bilmiyor. Ve bu kişiler yıllardır birçok gazeteciyi mağdur ediyor" dedi.

Gazeteci Ömer Oğuz da yıllardır Diyarbakır Şubesi'nin yönlendirdiği şekilde başvuru yaptığını ama her defasında farklı bahanelerle başvurularının iptal edildiğini söyledi. Oğuz, söz konusu yanlış bilgilendirmeler ve eksik bilgilendirmeler yüzünden şimdilik tekrar ikinci başvuruyu yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.