Basın örgütlerinden Aktan için açıklama

Basın örgütlerinden Aktan için açıklama

İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan için açıklama yayınlayan TGC, TGS, DİSK Basın-İş ve ÇGD, Aktan'ın gözaltına alınmasını "ifade özgürlüğüne dönük yeni bir saldırı" olarak tanımladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Gazetecilere yönelik baskılara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sabah İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan, İstanbul'a gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Aktan'ın geçen yıl attığı birkaç tweet nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürülüyor.

Hamza Aktan yıllardır gazetecilik yapan, 4 yıldır da İMC TV'de haber müdürlüğü yapan, çeşitli yayın organlarında yazıları yayınlanan tanınmış bir gazetecidir. Attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmasını ifade özgürlüğüne yeni bir saldırı olarak görüyoruz ve meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.