Başbakanlıkta 257, Diyanet’te ise 492 kişi görevinden uzaklaştırıldı

Başbakanlıkta 257, Diyanet’te ise 492 kişi görevinden uzaklaştırıldı

Başbakanlıkta 257 personelin görevden uzaklaştırıldığı ve kimliklerine el konulduğu bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da 492 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Başbakanlıkta 257 personelin görevden uzaklaştırıldığı ve kimliklerine el konulduğu bildirildi.

Darbe girişiminin ardından Çankaya’daki Başbakanlık ek binada görevli 257 personelin görevden uzaklaştırıldığını ve kimlikleri alındı.

Görevden uzaklaştırılan personelden 230’unun raportör, 19’unun uzman, 6’sının müşavir, 2’sinin hukuk muşaviri olduğu belirtildi.

Diyanet’te de uzaklaştırmalar

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademede görevli personelden, aralarında 3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 başkanlık müşavirinin de bulunduğu 492 kişi, görevlerinden uzaklaştırıldı.

Diyanet’ten yapılan açıklamada, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademede görev yapan personelden darbe girişiminde bulunanlarla ilişkili 492 görevlinin, “din hizmetlerinin toplumsal hassasiyeti dikkate alınarak haklarında inceleme ve soruşturma yapılmak üzere görevlerinden uzaklaştırıldığı” belirtildi.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

“Bu kapsamda 3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 başkanlık müşaviri, 1 başkanlık müftüsü, 5 il müftü yardımcısı, 31 ilçe müftüsü, 2 diyanet işleri uzmanı, 1 din hizmetleri ataşesi, 7 eğitim görevlisi, 65 vaiz, 5 uzman vaiz, 1 avukat, 7 cezaevi vaizi, 1 eğitim uzmanı, 187 imam-hatip, 95 Kur’an kursu öğreticisi, 5 memur, 11 murakıp, 40 müezzin kayyım, 1 öğretmen, 2 sayman, 1 şef, 9 şube müdürü, 2 uzman, 1 uzman imam-hatip, 7 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) olmak üzere toplamda 492 personel açığa alınmıştır. Başkanlığımızın bu konuda oluşturduğu komisyonlar kapsamlı çalışmalarını sürdürmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.