Başbakan Yıldırım'dan o profesöre eleştiri

Başbakan Yıldırım'dan o profesöre eleştiri

Başbakan Binali Yıldırım, bir televizyon programında "namaz kılmayan hayvandır" sözlerini sarf eden ilahiyatçıyı eleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü devlet televizyonu TRT 1’de yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ adlı programda “Namaz kılmayan hayvandır” sözlerini sarf eden ilahiyat profesörü Mustafa Aşkar’ın sözleriyle ilgili konuştu.

Kütahya’da madencilerle katıldığı iftarda Aşkar’ın sözleri sorulan Yıldırım, “Değerlendirecek bir yanı yok” dedi ve Aşkar için “Halt etmiş”, sözleri için de “zırva” ifadelerini kullandı.

“Kim söylediyse zırva. Biz dinimizin değerlerini biliyoruz” diyen Yıldırım, Aşkar’ın sözlerinin kabul edilemeyeceğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Ünvanı ne olursa olsun, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede böyle münasebetsiz laflar eden birisinin Müslümanlar nezdinde hiçbir yeri yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.