Başbakan Yıldırım: "Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını göreceğiz"

Başbakan Yıldırım: "Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını göreceğiz"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, ""Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını göreceğiz. yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız" " dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ne tedbir alırsanız alın, hangi teknolojiyi kullanırsanız kullanın. Ama insan hatasını ortadan kaldıracak bir makine henüz icat edilmedi. İnsanların hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kendi hayatını düşünmesen bile sorumluluğunu aldığın insanların hayatını düşünmek zorundasın. Vatandaşlarımıza hep bir şey söyledim. Kaymak gibi yollar yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Siz siz olun, kurallara uyun. Çünkü yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur." 

"2023 sürecinde kuyruğunda Türk malı yazan uçağımızı uçuracağız"

Savunma sanayine son 14 yılda aktardığımız kaynak miktarı tam 30 milyar dolar. Peki ne yaptık? Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Yerlileştirme tek başına yetmez, millileştirme de çok önemli. Her alanda olduğu gibi savunma sanayinde de yeterliliğimizi artırmamız, güvenlik için olmazsa olmazdır. Kendi insansız hava aracımızı artık yapabiliyoruz. Şimdi teçhizatlı, silah donanımlı olanını yapmaya başladık. Tankımızı yapıyoruz, milli piyade tüfeğimizi yapıyoruz, yetmez, bölgesel uçak projesini yapıyoruz. Helikopterlerimizi yaptık, uçuruyoruz. Yerlilik oranını yüzde 20’den aldık, 60’ın üzerine çıkardık. İşte Türkiye’nin gelişmesi bu. Güçlü millet, güçlü orduyla ancak mümkündür. Türkiye’yi güçlendiriyoruz, ordumuz da güçleniyor, dostlarımıza güven veriyor, düşmanlarımıza da korku salıyor. Bundan sonra yapacaklarımız bununla sınırlı değil. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ve önümüzdeki 2023 sürecinde inşallah bölgesel uçağımızı semalarımızda uçuracağız. Kuyruğunda Türk malı yazan uçağımızı uçuracağız.

Okullar tatile girdi. 18 milyon yavrumuz karnelerini aldılar ve güzel bir tatili hak ettiler. Ayrıca onları yıl boyunca yetiştiren bir milyona yakın öğretmenimiz de böylece yaz tatiline girmiş oldu. Bu yavrularımızın heyecanını yaşamak için başka bir şey yaptım. İstanbul’da okuduğum sınıfı görüp orada hemşehrilerimle, güzel öğrencilerle çok güzel anlar yaşadım. Büyükşehire gelip, büyükşehirde öğrenciliğin ne kadar zor olduğunu bir kez daha yaşadım.

Gençler, evelallah, Allah da bizden yana, millet de bizden yanadır. Hiç merak etmeyin. Değerli kardeşlerim, demokratik istikrar ile ekonomik istikrar birlikte gelişiyor. Türkiye büyüyor, kalkınıyor.

"Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını göreceğiz"

Terörden sonra yapmamız gereken birkaç iş var. Bir tanesi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız, yol yapmak için, park yapmak için, sosyal destekler yapmak için. Bu kaynakları çeşitli yollarla, hileyle, düzenbazlıkla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.