Başbakan Yıldırım: Soysuzlara gereken dersi verdik

Başbakan Yıldırım: Soysuzlara gereken dersi verdik

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam Çengelköy Karakolu'nu ziyaret etti.

Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi karakolda yaşananlara ilişkin karakol amirinden bilgi alan Başbakan Yıldırım, karakol önünde de polislerle günün anısına fotoğraf çekildi. 

 

Karakol önünde bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Çok değerli kardeşlerim hepinize geçmiş olsun. 15 Temmuz gecesi o karanlık gecede, ülkemizi karanlığa boğmak isteyen hainler, FETÖ Terör Örgütü'nün o mensupları, sizlerin kahramanca vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle ortaya koyduğunuz şanlı direniş neticesinde darbe teşebbüsü bastırılmış ve ülkemiz rahat bir nefes almış. Hepinizden Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi. 

"SOYSUZLARA GEREKEN DERSİ VERDİK"

"Türkiye tarihinde bir çok darbe ve girişimleri var" diyen Başbakan Yıldırım, "Her seferinde de başarılı olmuştur. Ancak 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti'nde yakın tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ülkesine inanan, Türkiye sevdalısı başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onun sağlam iradesi ve sizin seçtiği işbaşına getirdiğiniz hükümetiniz Başbakanınız, 'Bizim cesedimizi çiğnemeden bu bayrağı teslim alamazsınız' dedi. Milletimizle omuz omuza bu soysuzlara gereken dersi verdik. Dünya demokrasi tarihine şehitlerimiz adlarını yazdırdılar. Darbenin ilk çıkışının hemen hemen merkezi burası. Kuleli'den harekete geçen hainler, Çengelköy'de milleti karşılarında buldular, gereken cevabı da aldılar" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.