Başbakan Yardımcısı Canikli: 'İstihbaratta köklü reformlar yapılacak'

Başbakan Yardımcısı Canikli: 'İstihbaratta köklü reformlar yapılacak'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir istihbarat zaafiyeti olduğunu ve köklü reformlar yapılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, NTV'de, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.

Canikli, özetle şunları ifade etti:

 "Bu sadece bir darbe girişimi değil esasında Türkiye'nin bağımsızlığını hedef alan ve bunu doğrudan hedefleyen bir girişimdir. Öncesinde de darbeler oldu ama bu yapılış biçimi itibarıyla öncekilerden farklıydı. Cumhurbaşkanı'nı katletmeye kalktılar. Bu ülkeyi işlemez hale getirmeye çalıştılar. Bu açıdan bakıldığında çok vahim bir girişimdir, çok hain bir girişimdir. Sadece başbakanı ve cumhurbaşkanını hedef almıyor, ülkenin bütünlüğünü doğrudan hedef alıyor. Bunun sonucu ülkenin kaosa girmesidir. Fethullahçı Terör Örgütü ve yandaşları tarafından yapıldığı konusunda da artık en ufak bir tereddüt olmayan bütün bilgi ver belgeleriyle ortaya çıkmış olan bir kalkışmadır."

"Genel olarak bir istihbarat zaafiyeti var Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, bu haberler ortaya çıkmaya başlayınca ülkenin en büyük istihbarat örgütünün başkanını arıyor cumhurbaşkanımız ve ulaşamıyor. Burada en iyimser ihtimalle bir zaafiyet söz konusudur. Sadece MİT için değil tüm için geçerli. Bu alanda çok ciddi ve köklü reformlar yapılması gerekiyor ve yapacağız. Şu anda resmi net görmek istiyoruz. Bu zaafiyetin alt parametrelerini görmeye çalışıyoruz. Ortaya çıkan olayın perde arkasını görmek istiyoruz. Fotoğrafın arkasını görmek derken bunu kastediyorum. Bütün ayrıntılı bilgilere sahip olmamız gerekiyor ki teşhisi yapmadan bir şeye kalkışmayalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.