Barzani’den ‘Koalisyon Zirvesi’ne tepki

Barzani’den ‘Koalisyon Zirvesi’ne tepki

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Londra’da IŞİD’le mücadeleye karşı toplanan “Koalisyon Zirvesi”ne Kürdistan Bölgesi’nden temsilci davet edilmediği için tepki gösterdi.

HEWLER - Kürdistan Bölgesi Başkanlığı resmi sayfasından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler de yer aldı:

“IŞİD’e karşı savaşan ülkelerin katıldığı Londra Konferansı, Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD terörüne karşı ağır bir savaştan geçtiği dönemde düzenleniyor. Kahraman peşmerge de IŞİD teröristlerine, kanı pahasına ağır darbeler indiriyor.

IŞİD teröristlerinin saldırılarından sonra, peşmergeler kanıyla yüzbinlerce mülteciyi, birçok etnik ve dini grubu korumuş,birçok bölgeyi de halkı arasında ayrım yapmaksızın kurtarmıştır.
 
Biz de herkesin şehitlerimize ve kahraman peşmergelere saygı duyarak Kürdistan temsilcisinin de bu yanlı konferanslara davet etmesini bekliyorduk. Şüphesiz ki şu an dünyada bir tek peşmerge, terörizmle doğrudan savaşıyor.”
 
Açıklamada, “Konferansın organizatörlerine durumdan ötürü rahatsızlığımızı ifade ediyoruz” denildi.
 
Açıklamada, Kürtler’in verdiği kurbanların başkasına mal edilmesinden de razı olunmadığı belirtildi.
 
Açıklamanın sonunda, “Hiç kimse ve hiçbir taraf Kürt milletini temsil edemez ve uluslararası toplantılarda sözcülüğünü yapamaz” ifadesi yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum