Barzani: Kürtler, 2500 yıldır özgürlük için çalışıyor

Barzani: Kürtler, 2500 yıldır özgürlük için çalışıyor

Mesud Barzani, Kürtler’in özgürlük için 2 bin 500 yıldır çalıştığını, Kürt milletinin özgürlüğü bir defada elde edeceğini söyledi.

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Duhok Amerikan Üniversitesi’nin resmi açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Barzani, “IŞİD Güney Kürdistan’a saldırdığında üniversiteler eğitimlerini durdurmadı. Bu da Kürdistan halkının dayanma gücünü ortaya koyuyor” dedi. 

Barzani ardından şöyle devam etti: “Üniversite inşa aşamasındayken IŞİD bölgeye yakınlaşmaya çalışıyordu, ancak bizler bu projenin bitmesi için destek verdik. Proje durmadan tamamlandı. Bu da halkımızın dayanma gücünü gösteriyor. Umarım  Amerikan Üniversitesi başarı elde ederek, Ortadoğu’da bir emsal olur. Kürtler özgürlük için 2 bin 500 yıldır çalışıyor. Özgürlük uğruna çok sayıda kurban verdik. Umarım verdiğimiz kurbanlar artık son bulur ve hepimiz özgürlük içinde yaşarız."

Barzani, hiçbir sorunun reformların yapılmasına engel olamayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.