Barzani: Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur

Barzani: Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile PKK arasında çatışmaların tırmanmaması için bugüne kadar elinden geleni yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi.

Barzani’nin bugün Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'yla bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mesud Barzani, Türkiye Başbakanı’na, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK mevzilerine yaptığı bombardımandan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Barzani, “Barış için şimdiye kadar elimden geleni yaptığım gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğim” dedi.

Konu hakkında detaylı olarak konuşulduğu belirtilen açıklamada, Barzani’nin şu sözlerine yer verildi:

“Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur.”

 Yıllar sürecek bir diyalogun, bir saat sürecek savaştan bile daha iyi olduğunun altını çizen Barzani, “Bundan dolayı Kürdistan Böglesi gerginliğin daha da artmaması için elinden geleni yapacaktır. Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur” dedi.

Daha önce barış sürecinin başarıya ulaşması için çaba sarfettiğini ve elinden geleni yaptığını vurgulayan Başkan Barzani, “Şimdi de bu gerginliği ortadan kaldırılması için elimden gelini yapacağını” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.