'Barış kafilesine' görkemli karşılama

'Barış kafilesine' görkemli karşılama

Beşiktaş ve Hakkari belediyelerinin ortak organizasyonu olan "Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi kapsamında Hakkari’ye gelen Beşiktaş kafilesi görkemli bir şekilde karşılandı.

haberingoruntuleri.gif

HABER: ZEKİ DARA / KADİR KAYA - MAHİR YILDIZ

HAKKARİ - Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin daha önce hazırlıklarını yaptığı kardeş belediye uygulaması bugün hayata geçiriliyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne denk getirilen ve barış için önemli mesajların verileceği etkinlik için alanın girşine Hakkari ve Beşiktaş Belediyelerinin logolarının yer aldığı pankart üzerine Türkçe ve Kürtçe “Dünya Barış Günü” ve “ Roja Aşîtya Cihanê” ile “Sadece Barış” ve “ ‘Aşiti u hew” yazıldı.

haberinfotograflari.gif

Günler öncesinden hazırlıkları yapılan ve "Barışta Hakkari'de Buluşalım" şiarı ile düzenlenen etkinlik için CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, Sanatçılar Kadir İnanır ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Beşiktaş'ta faaliyet gösteren, STK temsilcileri, Beşiktaş’ın meşhur taraftar grubu olan 'Çarşı Grubu', öğrenciler ve basın mensuplarının yer aldığı yaklaşık 200 kişilik kafile öğle saatlerinde Hakkari’ye geldi.

Çevre yolunda HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, HDP Hakkari İl Eş Başkanları Rahmi Temel ve Nesibe Gümüşlü, CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, Hakkari kent konseyi sözcüleri Kazım Kurt ve Perihan Kahraman ile kentteki sivil toplum örgütü yöneticileri ile yurttaşlar tarafından karşılanan kafile buradan yürüyüş halinde çarşı merkezine geçti.

Beşiktaş’ın Çarşı Grubu üyelerinin barışı simgeleyen ve üzerinde "1 gün barış 364 gün savaş olmaz" pankartı  dikkat çekerken, heyeti karşılayan ve yöresel elbiseleri ile dikkat çeken yurttaşlar; “Savaş ölümdür barış yaşamdı”, “İçerde dışarıda savaşa hayır”“Kardeşiz barışta ısrarcıyız”, “Dün Gazze, Rojava bugün Şengal katledilen insanlık” ve “Acıyı değil barışı paylaşalım” dövizlerini açtılar.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği üyeleri ise Beşiktaş Belediye Başkanı’na atfen “Engelleri kaldıran engelsiz başkan ilimize hoş geldiniz” pankartını açtı.

Burada, davul zurna ve barışa yönelik sloganlar eşliğinde Bulvar Caddesi’ne oradan da Cumhuriyet Caddesine geçmeye çalışan heyete yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

HATİPOĞLU'NDAN HEYETE TEŞEKKÜR

Beşiktaş Belediyesi Bando takımın verdiği mini dinletisinin ardından söz alan Hakkari Belediyesi Eş başkanı Dilek Hatipoğlu Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar ve beraberindekilere Hakkari’ye yaptıkları ziyaret nedeniyle teşekkür etti.

'HAKKARİ'DEN BEŞİKTAŞ'A BARIŞ KÖPRÜSÜ KURDUK'

Bütün dünyada olduğu gibi Hakkari için de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Hatiopoğlu, çözüm sürecinin yaşandığı bir dönemde Hakkari'den Beşiktaş'a, sevgi, kardeşlik ve barış köprüsü oluşturduklarını söyledi.

Herkesin farklılıkları ile yaşaması gerektiğine vurgu yapan Hatipoğlu, 30 yıllık savaşın bitmesini isteyerek,  Beşiktaş Belediyesi ile imzalayacakları kardeşlik protokolünün barış ve kardeşliğe vesile olacağını kaydetti.  

Başlattıkları kardeşlik projesi ile CHP'nin daha sürece daha aktif bir şekilde destek vermesi beklediklerini belirten Hatipoğlu, “Emperyalist güç odaklarının emellerini hayata getirmek için kukla, katil çeteler katliamlar yapıyor. Kadınları, savaş ganimeti olarak kabul ediyor, şiddetin en ağırına maruz bırakılıyor. Binlerce insan yerinden yurdundan edildi. Binlercesi soykırıma tabii tutuldu. Şengal, Rojava ve Gazze'de zulme karşı direnen halkları selamlıyoruz” diye konuştu.

Hatipoğlu’ndan sonra söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi’nin uzattığı kardeşlik ve barış elinin Hakkarililer tarafından sıkıca tutulduğunu belirterek Hakkarililere sıcak karşılama nedeniyle teşekkür etti. 

'BİZİ BURAYA ÇAĞIRAN BARIŞTIR'

Hakkari’nin her acısının Beşiktaş’ın acısı olduğunu vurgulayan başkan Hazinedar, kendilerini buraya çağıranın Hakkari değil barış olduğunu ifade ederek, “Bizim bu uzattığımız kardeşlik ve barış elimizi sıkıca tutmanın ötesinde sarılan, bizleri coşkuyla karşılayan Hakkari'ye binlerce kez teşekkür ediyoruz Kato'ya, Sümbül Dağı'na, tüm Hakkari'ye teşekkür ederiz. Acının kaynağı Hakkari ise bizim vücudumuz, kalbimiz, her yerimiz Hakkari'dir. Sizin her acınız, Beşiktaş'ın acısıdır. Bunu gönüllerde hissetmek çok önemlidir” dedi. 

'BARIŞ HERYERE HAKİM OLACAK'

İmzalayacakları kardeşlik protokolünün barışa dair talebin haykırışı olduğunu belirten Hazinedar,  “Bu kardeşliği bölgemizde yaşanan tüm savaşlara karşı bütün dünyaya duyuracağız. Birlikte yürüme iddiamızı her noktasında haykıracağız. Barış ülkenin her yerinde hakim olacak. Adaletli, her kesimiyle kucaklaşan bir Türkiye için el ele mücadele edeceğiz. Barış için yürümek istiyorsak bu köprünün sırattan ince olduğunu bileceğiz ama İnşallah el ele o köprüyü aşar, geçeriz. Bugün geleceğe küçük gözüken büyük bir başlangıç yapıyoruz. " diye konuştu.

Konuşmasını desteklemek için sık sık Kürtçe atasözlerini kullandığı gözlenen Hazinedar, bir iş yapmanın çok laf söylemekten daha önemli olduğuna işaret ederek barışa sahip çıkılmaması durumunda kurunun yanında yaşın da yanabileceği mesajını verdi.

Belediye başkanları barış güvercini uçurdu.

Beşiktaş Belediyesinin katkılarıyla yenilenen "Barış Caddesi"nin açılışı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çifçi, sanatçı Kadir İnanır ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata yaptı.

Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen heyet üyeleri, Bulvar Caddesi'nde kurulan yüzlerce metre uzunluktaki kardeşlik sofrasında yemek yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum