Barış İçin Akademisyenler: Tehditlere rağmen barış talebinde ısrarcıyız

Barış İçin Akademisyenler: Tehditlere rağmen barış talebinde ısrarcıyız

‘Barış İçin Akademisyenler’in İstanbul’daki üyeleri, barış taleplerinde ısrarcı olduklarını belirterek, “Tüm tehditlere rağmen geri adım atmayacağız” dedi.

Barış İçin Akademisyenler’in İstanbul’daki üyeleri “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini kamuoyuna sunmalarından bu yana yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi’ndeki basın toplantısında İstanbul Savcılığı’nın harekete geçtiği belirtildi, barış çağrısı yinelendi.

Bianet’ten Beyza Kural’ın haberine göre, 11 Ocak’ta bildiriyi kamuoyuna sunmalarının ardından çeşitli düzey ve biçimlerde suçlama ve saldırılara maruz kaldıklarını belirten akademisyenler, buna karşın meslektaşlarının güçlü bir dayanışma gösterdiğini vurguladı.

Akademisyenler 11 Ocak’tan bu yana bu yana kamu üniversitelerinde en az 9 işten çıkarma, 5 istifa, 464 soruşturma, 27 uzaklaştırma, 153 ceza soruşturması ve 33 gözaltı vakası yaşandı. Vakıf üniversitelerinde ise en az 21 işten çıkarma, 1 zorla emeklilik ve 43 idari soruşturma gerçekleştiğini belirtti.

Akademisyenlerin açıklamasında, “Bazı imzacıların can güvenliğinin tehdit edilmesine kadar varan bu saldırılar, her şeyden önce, sözümüzü söyleyemez hale gelmemiz için, yükseköğrenim kurumlan içerisindeki varlığımızı yok etmeye yöneldi. Buna karşın, barış ve demokrasi taleplerine sahip çıkan meslektaşlarımız aynı süreçte bizimle güçlü bir dayanışma gösterdiler” denildi.

Sur’da akademik nöbet

Barış İçin Akademisyenler Grubu, önümüzdeki haftadan başlayarak Sur’da ve diğer yıkıma uğrayan bölgelerde akademik nöbette olacaklarını da duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.