Barış Grubu üyesi cezaevinde yaşamını yitirdi

Barış Grubu üyesi cezaevinde yaşamını yitirdi

2009’da Türkiye’ye gelen ve 2010 yılında tutuklanan Lütfü Taş, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitirdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 2009’da yılında Kandil’den Türkiye’ye gelen ve 2010 yılında tutuklanan Barış Grubu üyesi Lütfü Taş, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitirdi.

5 yıldır Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Taş’ın geçirdiği belirtilen kalp krizi sonucu bu sabah yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaşamını yitiren Taş’ın herhangi bir rahatsızlığının olmadığı belirtildi.

Taş’ın cenazesi, cezaevinden alınarak Diyarbakır Ziya Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne buradan da Diyarbakır Selahhattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne otopsi için götürülecek.

Burada yapılacak olan otopsinin ardından Taş’ın cenazesi defnedilmek üzere İstanbul’a götürülecek.

.jpg

Ne olmuştu?

24 Ekim’de 2009’da Kandil’den sekiz PKK’li ve Mahmur kampından 26 mülteci, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine “barış ve Kürt sorununa çözüm sürecine destek vermek için” Türkiye’ye gelmişti.

Grup Habur Sınır Kapısı’ndan girmiş, orada ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Ardından grubun 26 üyesi hakkında “örgüt üyeliği”, “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “örgüt propagandası” gibi suçlarla yargılandı.

Açılan davalarda 13 tutuklama kararı çıkmıştı.

Diyarbakır ve yol boyunca grubu karşılamaya 100 binlerce insan gelmiş, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “şov yapıyorlar” diye tepki göstermişti. Tepkilerin ardından Avrupa’dan gelecek grup kararından vazgeçmişti. İMC

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.