Barış Bloku: LGBTİ’lerin yanındayız

Barış Bloku: LGBTİ’lerin yanındayız

İstanbul Valiliği tarafından Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını kınayan Barış Bloku, LGBTİ’lerin yanında olduğu mesajını verdi.

Barış Bloku, İstanbul Valiliği tarafından 19 ve 26 Haziran günlerinde yapılmak istenen Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

“Homofobik, ırkçı, tekçi, açıklamalar demokratik hakların tümüne, toplumun bütününe yönelik tehditlerdir, kabul edilemez” denilen açıklamada, geçen yılki yürüyüşün de yine Ramazan ayı dolayısıyla ve bazı grupların ‘hassasiyetleri’ gerekçe gösterilerek engellenmeye çalışıldığı, gösterilen tepkiler üzerine çıkan olaylarda ise onlarca kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

İstanbul Valiliği’nin yasak kararının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Barış Bloku, şunları söyledi:

“Faşist grupların, homofobik, ırkçı, tekçi, açıklamaları demokratik hakların tümüne, toplumun bütününe yönelik tehditlerdir ve kabul edilemez. Ses çıkarmadıkça beslenip palazlanarak dünyanın her yerinde can yakan, katliamlar gerçekleştiren bu zihniyet dünyasından fışkıran tehditler dayanak alınarak Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını bu saldırıları teşvik eder nitelikte bir kışkırtma olarak görüyor ve protesto ediyoruz.”

“Var olmak için direnmenin gerek olmadığı bir dünya düşünün altında buluşacağız” diyenlerin çağrısının, kendilerinin de barış çağrısı olduğunu belirtilen Barış Bloku, açıklamasında, “Bu onurlu duruşu destekliyor, LGBTİ’lerin yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.