Barış Annelerinin Yüksekova yürüyüşüne izin verilmedi

Barış Annelerinin Yüksekova yürüyüşüne izin verilmedi

Yüksekova'da yaşanan ölümler ve ilçedeki yıkıma dikkat çekmek için ilçeye gitmek isteyen Hakkari Barış Annelerinin kentten çıkmalarına izin verilmedi. Anneler uygulama nedeniyle polise tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen ve bugün üçüncü haftasını geride bırakacak olan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede yaşanan ölümlerin önüne geçmek için harekete geçen Hakkari Barış anneleri İnisiyatifi polisin yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle kentten çıkamadı.

Amaçları ilçede yaşanan ölüm ve yıkımın önüne geçmek olduğunu belirten anneler düzenledikleri basın açıklaması ile polisin bu tutumuna tepki gösterdiler.

Anneler adına DBP Hakkari İl Binası önünde açıklama yapan barış annesi Sıdıka Kaya, ölüm ve kan istemediklerini belirterek, bu amaç ile Yüksekova'ya gitmek istediklerini ancak çevrelerini zırhlı araçlar ile saran polisin kentten çıkmalarına izin vermediğini söyledi.

Barış ve kardeşlik istediklerini belirten Kaya, “Barış anneleriyiz. Elimizde silah mı var? Biz savaş için değil, ölümler olmasın diye toplandık. Yüksekova’ya gitmemize izin vermediler. Cumhurbaşkanı ve Başbakan sadece öldürmeyi mi biliyor? Ama bu kanın durdurulması için yüzlerce yol var. Halk evlerinden göç etti. Perişan durumdalar. Evleri yıkıldı. Evlatları öldürüldü. Sadece Kürt çocukları değil polis, asker de öldürüldü. Bunlar da anne baba evladı değil mi? Yeter artık. Bu kan dursun. Biz barış ve kardeşlik istiyoruz” diye konuştu.

h2-031.jpg

h1-032.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.