Barış Anneleri'ne BM engelli

Barış Anneleri'ne BM engelli

BM Türkiye Temsilciliği'ne giderek orada açlık grevine başlayan ve Pazartesi günü kendileriyle görüşme yapılacağı sözü üzerine eylemlerini sonlandıran Barış Anneleri, görüşme için gittikleri BM binasında bu kez polis engeliyle karşılaştı.

ANKARA - Birleşmiş Milletler (BM) binasına sabah saatlerinde giden Barış Anneleri'ni engelleyen polisler, annelere BM yetkililerinin kendileriyle görüşmek istemediğini bildirdi.

Annelerin "Bize söz verildi, görüşmek istiyoruz" ısrarlarına rağmen annelerin BM Türkiye Temsilciliği binasına girmesine izin verilmedi.

Polis haber takibi yapan DİHA ve JİNHA muhabirlerini de "sarı basın kartları" olmadığı gerekçesiyle binadan uzaklaştırdı. Ancak annelerin BM Türkiye Temsilciliği binası önündeki bekleyişi sürüyor. 

Geçtiğimiz Cuma günü Cizre'deki yaralıların durumu için görüşmeye gittikleri BM binasında açlık grevine başlayan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi 12 kadın, burada açlık grevine başlamıştı.

BM'den bir heyetle acil olarak Cizre'ye gitme isteğinde bulunan anneler bütün gün açlık grevi yaparak, yetkililerle görüşmelerde bulunmuştu. BM yetkilileri araya hafta sonu girdiği için isteklerini karşılayamayacaklarını ancak Pazartesi günü taleplerinin karşılanacağı sözünü vererek annelerin açlık grevini bitirmesini istemişti. Anneler de bugün için görüşme yapmak üzere açlık grevine son vermişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.