Barış Anneleri: Biz barışa hazırız

Barış Anneleri: Biz barışa hazırız

Dolmabahçe Sarayı'nda 20'nci kez bir araya gelen Barış Anneleri, AKP'nin Diyarbakır Newrozu'nda verilen barış mesajlarını dikkate alması gerektiğini belirterek, "Biz barışa hazırız" mesajı verdi.

Barış Anneleri İstanbul Meclisi üyeleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Dolmabahçe Mutabakatı'nın hayata geçirilmesi talebiyle başlattıkları oturma eyleminin 20'nci haftasında yine Dolmabahçe Sarayı önünde bir araya geldi. "Analar savaşa geçit vermeyecek" ve "Dolmabahçe'de devrilen masanın yeniden kurulmasını istiyoruz" pankartlarının açıldığı oturma eyleminde, "Jin şer naxwazin" ve "Dolmabahçe Mutabakatı'na sadık kalınsın" dövizleri taşındı. 

Polisin çay ikramı tahammülsüzlüğü! 

Annelerin "Öcalan'a özgürlük" ve "Katliamlara sessiz kalmayacağız" dövizlerini taşımasına engel olmaya çalışan polis, annelerin tepkisi ile karşılaştı. Eylem sırasında yakınlarda bulunan çay bahçesinden annelerin eylemini gören birkaç genç kadın, annelere çay ikramında bulunurken polis tarafından engellenmeye çalışması da dikkat çekti. 

Annelerden barış çağrısı 

Amed Newrozu'nda yapılan barış çağrılarına da değinen anneler, her türlü sorumluluğu üstlenmeye de hazır olduklarını söyledi. Anneler, "Yüz binlerce halk Amed Newrozu'ndan barış elini devlete uzattı. Biz barış için hazırız. Tekrar müzakerelerin başlaması için de her hafta Dolmabahçe Sarayı'nın önüne gelmeyi sürdüreceğiz. AKP, her şeyin farkında ve bilincindedir. O da artık barış talebimizi geri çevirmesin. Bu savaş sadece Kürtlere değil, tüm Türkiye halklarına zarar vermektedir" diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.