Bangladeş'te kafe baskınında 20 rehine öldürüldü

Bangladeş'te kafe baskınında 20 rehine öldürüldü

Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede bir kafeye giren silahlı saldırganların rehine aldıkları 20 kişiyi öldürdükleri bildirildi.

Saldırganlar içeride bulunan yaklaşık 20 kişiyi 12 saat boyunca rehin tutmuştu.

Çıkan çatışmada iki polis de öldürüldü. Ölen rehinlerden bazılarının İtalyan ve Japon oldukları belirtiliyor. IŞİD saldırıyı üstlendi. Yetkililerin, silahlı grubun sekiz veya dokuz kişiden oluştuğunu söyledi. Güvenlik güçleri kafenin yer aldığı bölgeyi boşalttı.

Yabancıların yoğun olarak gittiği bir kafe

Yerel medya bir grup silahlı kişinin kafeye girdiğini ve sonrasında ateş açtığını bildirdi. Kafenin; Bangladeş'te yaşayan yabacılar, diplomatlar ve orta sınıf aileler için popüler bir mekân olduğu belirtiliyor.

Saldırıdan kaçan kafe çalışanı Sumon Reza Jamuna TV kanalına, saldırganların 'Allahu Ekber' diye bağırdığını söyledi. Bangladeş'te 2013 yılından bu yana radikal İslamcı gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılarda artış yaşanıyor.

Ülkede 2013'ten bu yana 20'den fazla ateist yazar, dini azınlık mensubu, siyasi eylemci ve yabancı yardım kuruluşu görevlisi öldürüldü. Hükümet son dönemde bu saldırıları gerçekleştirdiği düşünülen gruplara yönelik operasyonlarını artırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.