Baluken: Oylama gizli değil açık oldu

Baluken: Oylama gizli değil açık oldu

Dokunulmazlık oylamasının sonuçlanmasının ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, oylamada ihlallerin yaşandığını belirterek, oylamanın gizli değil aksine açık yapıldığına dikkat çekti.

"Dokunulmazlıkların kaldırılması" teklifinin ilk maddesine ilişkin oylama sonuçların ardından ihlal tartışmaları yaşandı. Oylama sonuçlarının ardından aleyhte söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Bu gizli bir oylama değildir, açık bir oylamadır. Usulüne uygun yapın. 

Tüm uyarılarımıza rağmen yapılan oylama gizli değil, açık. Usulüne göre yapın, isterseniz HDP'nin oyları dışındaki tüm oylarla hepiniz evet deyin ve geçirin. Ama açık bir ihlal yaşanıyor. Meclis Başkanı iç tüzüğü ihlal etmiştir" dedi. 

CHP'li milletvekilleri de "Genel seçimde bir vatandaşımız açık bir şekilde oyunu kullanamayacaksa milletvekili de burada açık oy kullanamaz. Yetkililer burada üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. Bunu işinize gelmediğinde görmediğinizi çok iyi biliyoruz" dedi.

İhlal tartışmasına rağmen Meclis Başkanı Kahraman, oylamanın iç tüzüğe uygun gerçekleştiğini savunarak, teklifin ikinci maddeye ilişkin önergelerin görüşülmesine geçildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.