Bakanlar kurulu toplantısı bitti

Bakanlar kurulu toplantısı bitti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin vatandaşlarını mutlu etmek için gerekli yasal düzenlemeleri yaptığını iddia etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 8 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ergin, sınırda güvenliği sağlayacak profesyonel ordu için yapılan çalışmalarda yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulması halinde TBMM'nin tatilde olsa bile yasayı görüşmesi için gerekli ortamın sağlanacağını kaydetti.

Yarın 400 STK'nın yapacağı açıklamanın sorulması üzerine Ergin, "Mesele partiler üzeri bir meseledir. Bu anlamda siyaset kurumu, STK, medya gibi her ses kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi. Ergin, TESEV'in hazırladığı rapora ilişkin olarak ise, kendilerinin yapılan her öneriyi dikkate aldıklarını, ancak bunların olumsuz yönlerini dikkate almama gibi bir inisiyatiflerinin olduğunu ifade etti.

‘Sınırda donanımlı birlikler olacak’

Ergin, Kandil ve Maxmur'dan gelen Barış Grubu Üyeleri’nin geri dönüşlerine ilişkin olarak ise, “Tabi şu an bize gelen net bir bilgi yok. Ajanslar bu haberi veriyorlar. Demokrasi standartını yükseltmede önemli adımlar atılıyor. Türkiye’de bunlar olurken, bu ülkenin selametini isteyenlerin katkı vermesi lazım. Türkiye vatandaşlarını mutlu etmek için gerekli yasal düzenlemeleri yapan bir ülke konumunda. Keşke kalıp bu ülkede bu sürece katkı verseydi bu arkadaşlarımız" değerlendirmesin de bulundu. Ergin, profesyonel birliklerin sınır bölgesi ve hassas bölgelerde görev yapacaklarını belirterek, konuya dair şunları söyledi: "Bu birlikler şu an sınır güvenliğini sağlayan birliklerle paralel olacaklar. Ama 3 aylık bir eğitimden sonra oralara gitmeyecekler. Daha donanımlı daha eğitimli birlikler olacaklar."