Bakan Tüfenkci Van’da

Bakan Tüfenkci Van’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın temel atma töreni ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a geldi.

 

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Van Valisi İbrahim Taşyapan ve milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Bülent Tüfenkci ve beraberindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Van Valiliği’ni ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Suriye’nin Cerablus kentine yönelik yapılan operasyonu değerlendirerek, “Özellikle Suriye sınırındaki bölgelerimiz ve Gaziantep’te yapılan saldırı da dikkate aldığımızda DEAŞ terör örgütünün sınırlarımızdan artık sökülüp atılma zamanının geldiğini herkes biliyordu. Türkiye ısrarla oralarda bir çözüm olması noktasında arayışlar içerisindeydi. Suriye’nin toprak bütünlüğünün gözetilerek bir çözüm üretilmesi gerektiğini hep ifade ettik. Rusya, İran ve Amerika Birleşik Devletleri'yle de görüşmelerimiz hep bu minval üzerindeydi. Ama Suriye’deki gelişmelerde en fazla etkilenen ülke de Türkiye oldu. Dolayısıyla biz bu noktada gereken cevabı veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Bunu Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik bir hareket olarak düşünmemek lazım. Sadece bu bölgedeki temizlenmesi ve sınır illerimizdeki toprak ve insan güvenliğimizin sağlanması noktasında düşünmek gerekir. İnşallah kısa zamanda sonuç alınır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.