Bakan Avcı'dan öğrencilere Karl Marx tavsiyesi

Bakan Avcı'dan öğrencilere Karl Marx tavsiyesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilere Karl Marx'ın 'Louis Bonaparte'nin 18. Brumeri'ni okumasını tavsiye etti.

Hürriyet gazetesinden Gamze Kolcu'nun haberine göre, Nabi Avcı ODTÜ ile tartışmalara da değindi. ODTÜ'lü öğrencilere Karl Marx ile seslenen Avcı şöyle konuştu:

"ODTÜ bir markadır. Ancak şiddet markası değildir. Akademik hüviyetiyle bir markadır. Sadece ODTÜ değil Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nde olay çıkarmaya çalışan öğrenciler biraz okusunlar. Karl Marx'ın 'Louis Bonaparte'nin 18. Brumeri'ni okusunlar."

SÖMESTR VE KAR AÇIKLAMASI

Yaklaşan yarıyıl tatiliyle ilgili de konuşan Avcı, "Tatillerde öğrencilere ödev yüklememek gerekiyor. Bu çocuklar tatilde kendi programlarını yapsınlar. Kendi istedikleri kitapları okusunlar. Öğretmenleri de kitap önerisinde bulunabilir. Kar yağışıyla ve bölgesel tatillerle ilgili karar mercii valiliklerimizdir. Gerektiği zaman gereken ölçekte önlem alıyorlar" dedi.

18. BRUMERİ NE ANLATIYOR?

Marksizm'in kurucularından Karl Marx tarafından yazılan ve 1852'de yayınlanan Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i Fransa'da III. Napolyon'un gerçekleştirdiği darbeyi, amcası Napolyon Bonapart'ın daha önceden gerçekleştirdiği darbeyle kıyaslar. Kitaptaki şu cümle çok bilinir: Hegel, bir yerde, şöyle bir gözlemde bulunur: Bütün tarihsel büyük olaylar ve kişiler, hemen hemen iki kez yinelenir. Hegel eklemeyi unutmuş: ilkinde trajedi, ikincisinde komedi olarak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.