Bahçeli:Türkiye'de etnik ayrışma hız kazanmıştır

Bahçeli:Türkiye'de etnik ayrışma hız kazanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de etnik ayrışma hız kazanmıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampının son gününde konuştu.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları özetle şöyle:

Tarih geçmişine sırt dönmüş özdeğerlerine yabancılaşmış nice devlet ve milletlerin çöküşüne şahit olmuştur.Nasıl ki geçmişteki hatanın faturasına bugün katlanılıyorsa bedel gün gelecek ağır bir şekilde ödenecektir. Maddi rahatlık yaşarken manevi çöküş oluşmuştur. 18-19-20.yy boyunca güç ve paylaşım dalgalarının daha canisi bugünlerde yaşanmaktadır. İnsanlık vicdanı çoraklaşmıştır.

Hangi devlet ve milletin daha çok parası varsa onun güç göstergesi yaşadığı bir durum karşımızdadır. Uluslararası hukuku tanıyan pek yoktur. Şiddet politika haline gelmiştir. Özgürlük rafta kalmaktadır. Ortadoğu'yu yeniden bölmek istiyorlar. Ülkemiz neye maruz kaldıysa bu dünün eseridir. Ortadoğu'yu sömürmeyi insan ve kaynakları eritmeyi planlıyorlar. Büyük ortadoğu projesinin çıkış gayesi budur.

Türkiye'nin tüm komşularını karşısına alan Batı'nın çıkarlarına karşı geldiği için şöhret kazandırılan Erdoğan'ın yaptıkları gözden uzak tutulamaz. Türkiye Suriye'deki sonuçlarını ve çatlaklarını her şekilde her düzeyde yaşamaktadır. Türkiye'nin dış politikası kalmamıştır .AK Parti'nin eli kolu düğümlenmiştir. Hükümetin hiçbir sözü adresi bulmamıştır. 4 Temmuz 2003'te askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde AK Parti'nin inandırıcılığı sona ermiştir. Barzani'ye yanaştığı gün milli vicdanlarda mimlenmiştir.

Türkiye'nin etnik ve mezhep olarak ayrılıp karışması hız kazanmıştır. Kazılan hendeklerin içine 1000 yıllık kardeşleri etkileyecek dinamitler yerleştirilmiştir. Erdoğan'ın gözünü kararttığı çözüm süreci hendek süreci olmuştur. Davutoğlu hendekler bitene kadar operasyonların devam edeceğini söylemiştir. Davutoğlu samimi değildir. Bunlar yalancı korkak ve iki yüzlüdür. Türkiye Sur ve Silopi'de hala egemenlik kuramamışken Başbakan Davutoğlu'nun söyledikleri samimi değildir."

Bahçeli, toplantının soru cevap bölümünde "Kongre 18 Mart 2018'de yapılacak" dedi. Koray AydınSinan Oğan ve Meral Akşener'den oluşan muhalefet bloku olağanüstü kongre çağrısı yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.