Bahçeli'den Davutoğlu'na: Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelesin

Bahçeli'den Davutoğlu'na: Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelesin

Devlet Bahçeli, "AKP'nin kötürüm ve köksüz politikaları başımıza onca dert sarmaktadır. AKP, Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Milli güvenliğimiz aşırı risk ve tehlikelerle karşı karşıyadır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Kibar Feyzo’daki Maho Ağa’yı incelesin’

“Davutoğlu bu fecaatin bir numaralı failidir. Geçmişte hem Davutoğlu hem Erdoğan öyle konuşmalar yapmıştır ki yüzleri varsa bugün kızaracaktır. “Ortadoğu’nun sahibi, öncüsü olacaktık. Suriye halkının sözcüsü olacaktık. Başkalarının gündemine dublör olma devri kapanmıştı. Yeni bir Ortadoğu doğuyordu, ülkemizin etrafından istikrar ve refah kuşağı oluşacaktı.” Bu sözleri Davutoğlu söylüyor.

“Davutoğlu Dışişleri Bakanı’yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı. Sınırlarımız Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu’ydu. Sayın Davutoğlu’na ‘Köyden İndim Şehire’ ve ‘Sahte Kabadayı’ filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo’daki Maho Ağa’yı incelemesini öneriyorum.

“Türkiye’nin dış politikasına yön veren kişinin sözleri ve önerilerine ibret alarak bakınız. Dış politikada ördüğü teorik çatının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını fark etmiş midir? AKP çuvallamış ve iç politikada olduğu gibi dış politikada da şanzımanı dağıtmıştır. Biz sorun yumağı diyerek coğrafyamızı değiştiremeyiz, tarihimizi inkar edemeyiz.

Sığınmacılar

“BM kapılarımızı açmamızı istemektedir. AKP ise meseleyi makul bir bedele çoktan indirgemiştir. Ya döviz ya da otobüs sözleri ahlaki değildir.

“Suriye istikrara kavuşmadan sorun bitmeyecek. Mültecilere yardım eli uzatılmalıdır ama yük eşit şekilde bölüşülmelidir. AB ve BM elini taşın altına koymaktan kaçındığı sürece mülteci sorunu devasa boyutlara ulaşacaktır.

Suudi Arabistan

“Türkiye’nin Suudi Arabistan’la ortak faaliyete hazırlanması en çok konuşulan konulardan biri olmuştur. Suudi yönetimi keşif çalışmasından sonra İncirlik’e 5 savaş uçağı göndermiştir. AKP’nin Dışişleri Bakanı, Suudi askerlerinin Türkiye’den geçmesinin temenni olduğunu söylemiştir.

“Anlaşılan Türkiye, Suudi Arabistan’ın başını çektiği ülkelerle kara operasyonuna girmeye hazırlanmaktadır. Bu kararı kim vermiştir? Meclis’in onayı olmadan Türkiye’yi savaşa sokmak nasıl bir şuursuzluktur? Türkiye çadır devleti muz cumhuriyeti midir? Riyad yönetimine rolleri kim dağıtmıştır?

ABD

“Biden (ABD Başkan Yardımcısı) kimdir ki binlerce kilometre öteden emirler yağdırmaktadır? ABD karar vermelidir dost mudur düşman mı?

Suriye

“Türkiye güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. AKP hükümeti korkmasın pısmasın alttan almasın Türkiye milleti her neviden düşmanlıklara karşı birdir beraberdir. Hepsini karşılamaya da Allah’ın izniyle gücü yetecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.