Bahçeli: Türkiye’nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amaçlanıyor

Bahçeli: Türkiye’nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amaçlanıyor

MHP, İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrası yayınladığı mesajda saldırının Türkiye’nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amacına dönük olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası açıklama yaptı.

Açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı;

“Bugün İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı karşısında meydana gelen canlı bomba saldırganlığı Türkiye’nin yılgınlığa ve korkuya daha da fazla mahkum olması amacıyla düzenlenmiştir.

“Küresel ve bölgesel efendileri hesabına kiralık tetikçilik yapan canilerin bir yanda Doğu ve Güneydoğu’da kan dökmesi, diğer yanda belirli aralıklarla Ankara ve İstanbul’un kalbini hedeflemesi Türkiye’nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amacına dönük hunhar bir stratejinin ara duraklarıdır.

“Dost, müttefik veya komşu olarak görülen bazı ülkelerin masum olmadığı açık ve meydandadır.

“Maalesef ki AKP hükümetinin tarihi yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir.

“Her ne olursa olsun, kim neyi dayatırsa dayatsın Türk milleti topyekûn ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir.

“Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır.

“Bir kez daha ilan ve ifade ediyorum ki, Milliyetçi Hareket Partisi terör ve terörizmle mücadelede milletiyle beraber, devletiyle yan yanadır.

“Bu düşüncelerle İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde vuku bulan canlı bomba saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun diyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.