Bahçeli: CHP ikna edilip masaya davet edilmeli

Bahçeli: CHP ikna edilip masaya davet edilmeli

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasıyla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP’nin ikna edilip masaya davet edilmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Anayasa Uzlaşma Komisyonu

”Siyasi kutuplaşma çok tehlikeli bir hal almıştır. Yeni anayasa çalışmalarında CHP komisyonun kuruluş adı ve amacı dışında farklı farklı isteklerde bulunmuş sudan bahanelerle uzlaşma sürecini sabote etmiştir. Elbette CHP’ye göre komisyona isim bahane uzlaşma masasını yıkmak şahanedir. İlk dört madde bizim için kırmızı çizgidir. Tam bir mutabakat olmadan sonuç alınamaz.

“Fırsattan istifade eden TBMM Başkanının CHP olmadan da diğer partilerle anayasa yapılabileceğini söylemesi haddini aşan bir ifadedir. Ana muhalefet partisi olmadan anayasa yazımına teşebbüs etmek sakıncalıdır. CHP’nin ikna edilip masaya daveti sağlanmalı.

Ankara saldırısı

“Merasim Sokak’ta tam bir dehşet yaşanmıştır. Acımız çok derindir. Deyim yerindeyse Türkiye Cumhuriyeti’nin ana karargahına canlı bomba saldırısı yapılmıştır. Bu bombalar hazırlanırken hiç mi görülmemiş duyulmamıştır. Bu istihbarat nerededir?

“Türkiye’nin gücü dosta, düşmana gösterilmeli. Diyorlar ki bıçak kemiğe dayandı şu kadar kişi yakalandı hep aynı hikayeler gelin görün ki canlı bombalar Türkiye’de cirit atmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.