Bahçeli: 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir, MHP ayıklanacak

Bahçeli: 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir, MHP ayıklanacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha önce 10 Temmuz’da yapılacağı duyurulan olağanüstü kurultayla ilgili ”10 Temmuz hikayesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız. MHP ayıklanacaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Sorumlu AKP’dir”

“Türk milleti öfke içindedir. Şayet vatandaşlarım hükümetin terörle mücadele başarısız olacağına fikrine tam varırsa ceza kesme psikolojisinin yayılmasına neden olacaktır. İçten içe kaynayan milli öfkede milli güvenlikte devasa açık etkilidir.

“Ülkemizdeki her rezaletin sorumlusu bellidir. Başka yerlerde suçlu aramak nafiledir. Sorumlu AKP’dir. PKK üzerinden yıllardır ekilen rüzgar bomba mayın olarak biçilmektedir.

“Biz AKP ile ilgili her tespit teşhisimizde hep haklı çıktık. Terörle mücadeleye hep destek verdik. Diyorum ki Türkiye’nin asıl meselesi açılışını yaptığının köprüden geçilip geçilmediği değil. PKK ve IŞİD Türkiye’ye infaz ile görevlendiriliyor.

“Sayın Erdoğan, sayın Yıldırım bu terör ne zaman bitecek.Dünya üzerinde böyle yönetim nerede görülmüştür.

Suriyelilere vatandaşlık

“Bize göre bu teşekkürün içi boş, anlamı yoktur. Hepsinden önemlisi ortada teşekkürü gerektirecek bir şey yoktur. Cumhurbaşkanı Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğini duyurmuştur.

“Vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanı’nın yetkisinde değildir. Ekmeğimiz paylaşalım Türk milletinin cömertliğini gösterelim, insani yardımlarımızı muhataplarına sunalım bunlara bir diyeceğimiz yok. Oy hesabıyla gündeme getirmek sorumsuzluktur.

“Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları varsa bu milletin asil evlatlarına niçin verilmedi. Sayın Erdoğan’a tavsiyem önce kendi vatandaşlarının ibretlik hallerine baksın. Türk vatandaşları Almanya’ya ülkesinden kaçarak değil iş gücü eksiliğinden dolayı davet üzerine gitmiştir. Bu iki husus geceyle gündüz kadar farklıdır. Suriyelilerin neden olduğu sosyal açmazlar toplumsal huzurumuzu tehdit etmektedir.

Kurultay

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli şunları söyledi:

”4 arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden 3 önemli başlık bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yargının kararını sabırla beklemektir. Onu biz de istiyoruz. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız.

“MHP’yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan tellere tırmanan birileri varsa inceleniyor bunlar da merkez disiplin kuruluna sevk edilmek üzere gerekli işlem yapılacaktır, MHP ayıklanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.