Babasını hüngür hüngür ağlattı!

Babasını hüngür hüngür ağlattı!

21 aylık Jenna, işaret diliyle babasına söylediği şeyle onu ağlattı

Şu an 21 aylık olan Jenna Smith, anne karnındayken boynunda kanserli bir büyüme tespit edildi. Normalden üç hafta erken gelen minik Jenna'ya nefes alabilmesi için sezaryen sırasında trakeostomi (cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması) yapıldı.

Dailymail'in haberine göre; Doğumundan sonra hastalıktan tamamen kurtulabilmesi için 7 ay boyunca kemoterapi gördü. Ancak Jenna'nın nefes borusu tümör nedeniyle zarar gördü.

Ama İngiltere'nin Cumbria şehrinde yaşayan zeki Jenna, işaret dilini öğrenmeye başlayarak bu engelinin üstesinden gelmeyi başardı. Yeni yeni yürüyebilen ama boynundaki dev tümörün verdiği hasar nedeniyle konuşamayacak olan minik Jenna, işaret diliyle anne ve babasına "Seni seviyorum" dedi.

Anne Lisa, "Jenna babasına 'seni seviyorum baba' dediğinde Antony ağlamaya başladı. Onunla gurur duyuyoruz" dedi.

"Kızımızın asla konuşamayacak olmasına neden olan bu operasyonun kızımızın hayatını kurtardığını biliyoruz" diyen Lisa, işaret dilini öğrenmiş. "Annem ve babam bize yardıma geldiğinde Jenna'nın söylediklerini onlara çevirerek anlatıyoruz" dedi.

Lisa ve Antony'nin Jenna'nın ilerde konuşmasıyla ilgili umutları ise oldukça yüksek. Çünkü şimdiden Jenna'nın ses çıkarmaya başladığını ifade ediyorlar.

Doktorlar ise, soluk borusunun doğal olarak iyileştiğini görmek için bekliyorlar. Ancak gelecekte başka operasyonlar yapılabileceğini vurguluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.