'Babam son günlerini bizimle geçirsin'

'Babam son günlerini bizimle geçirsin'

Tutulduğu cezaevlerinde tansiyon, kalp, zehirli guatr, nefes darlığı gibi birçok hastalıkla mücadele eden Mehmet Emin Özkan (76), her gün ölüme bir adım daha yaklaşıyor.

Hasta tutsakların durumunun günden güne ağırlaşmaya devam ettiği ve ölüme terk edildiği Türkiye'de, 600'ün üzerinde hasta tutsak ölüm sınırında tahliye edilmeyi bekliyor. 1993 yılında Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın öldürüldüğü olaydan dolayı tutuklanan ve 19 yıldır cezaevinde tutulan hasta tutsak Mehmet Emin Özkan (76), tutulduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde her gün ölüme bir adım daha yaklaşıyor. Uzun süreli cezaevi koşullarından dolayı birçok hastalığa yakalanan Özkan, 19 yıl içinde 4 kez kalp krizi geçirerek, durumdan dolayı ameliyat oldu. Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Barış Grubu üyesi Lütfü Taş'ın koğuş arkadaşı olan Özkan, Taş'ın yaşamını yitirmesinin ardından kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Özkan yapılan müdahalenin ardından yeniden cezaevine götürülürken, şuanda kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Özkan'a cezaevinde bulunan arkadaşları ve oğlu Nevzat Özkan bakıyor. 

'Babam 11 yıldır yaşam mücadelesi veriyor'

Babasının tansiyon, kalp, zehirli guatr, nefes darlığı ve birçok hastalığı olduğunu söyleyen Özkan'ın oğlu Murat Özkan, babasının 11 yıldır cezaevi koşullarında hastalıklar ile yaşam mücadelesi verdiğine işaret etti. Doktorların tahliye raporlarının ATK tarafından her defasında red edildiğine vurgu yapan Özkan, "Doktorların raporlarına rağmen ATK bu raporları red ediyor. Babam artık konuşamıyor. Hafıza kaybını yaşıyor. Babam 18 gün işkence de kaldı ondan dolayı hastalandı. Artık babam cezaevinde kalamaz durumdadır. Umut ediyorum ki babam bir an önce serbest bırakılır" diye konuştu. 

'Son günlerini bizimle geçirsin'

Cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutsakların durumuna işaret eden Özkan, her an babasının ölüm haberini alabileceklerini söyledi. Özkan, "Babam son günlerini bizimle geçirsin. Bahtiyar Aydin'ın JİTEM tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmasına rağmen babam neden halen tutuluyor anlamış değiliz. Artık babamı bıraksınlar. Sadece babam değil tüm hasta tutsaklar serbest bırakılsın" dedi. 

Özkan'ın avukatı Serdar Çelebi ise ATK'ın kararlarının vicdanları yaralamaya devam ettiğini belirterek, Özkan'ın tahliye edilmeyişinin tamamen siyasi nedenlerden kaynaklandığına vurgu yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.