Baba İbrahim Yaman Valiliği yalanladı

Baba İbrahim Yaman Valiliği yalanladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askerler ile köy sakinleri arasında çıkan gerginlikte yaşamını yitiren Nejdet Yaman’ın cenazesi Hakkari’ye getirildi. Baba İbrahim Yaman valiliğin açıklamasını yalanladı.

ZEKİ DARA - KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Şemdinli’nin Derecik Beldesi’ne bağlı Samanlı (Mavan) köyünde askerler ile köy sakinleri arasında yaşanan gerginlik sonrası bacağına aldığı 2 kurşunla yaşamını yitiren 26 yaşındaki Nejdet Yaman’ın cenazesi otopsi işlemleri için akşam saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Cenazenin gelmesi ile birlikte DBP ve HDP il yöneticileri, kent konseyi sözcüleri ve Hakkari belediye eş başkanları da hastaneye giderek Yaman’ın yakınlarına tesellide bulundu.

26 yaşındaki Nejdet Yaman’ın babası İbrahim Yaman köyde yaşananlar ile ilgili Yüksekova Haber’e açıklamalarda bulundu.

Baba İbrahim Yaman, olayın asıl nedenin ‘Kaçakçılıkla mücadele’ adı altında askerlerin rızaları olmadan köyün tapulu arazilerine el koyup buralarda mevzi yapmaları olduğunu anlattı.

Bugün sabah saatlerinde bölgede görevli bulunan tabur komutanının köye geldiğini köyde yaşanan kargaşayı önlemek için oğlu Nejdet Yaman ve muhtarı görevlendirdiğini söyleyen Yaman, bu sırada başka bir yerden mevzilenen askerlerin rastgele köyün içine doğru ateş açtığını anlattı.

Köylerinin sınırda ve askeri yasak bölgeye yakın bir yerde olduğunu anlatan İbrahim Yaman, askerin 300 haneli olan köyün boşaltılmasını istediğini savunarak, “Askerler sınırda olan ve askeri yasak bölge olan köyümüzün bu durumundan yararlanıp her gün evlerimizin içine girerek bizleri rahatsız etmektedir. Biz askerin zorla topraklarımıza girmesini istemiyoruz. Çünkü tarlamız bağımız ve bahçemiz burada biz geçimimizi bununla sağlıyoruz “ diye konuştu.

Askerin Derecik bölgesinde vatandaşa karşı keyfi muamele yaptığını belirten Yaman, çözüm süreci ile birlikte bölgede rahat hareket eden askerin bir kilo çayın bile geçmesine izin vermediğini kaydederek ‘Kaçakçılık yapan herkesi öldürecekler mi?’ diye sordu.

Valiliğin yaptığı açıklamayı yalanlayan baba Yaman, oğlunun hiçbir şekilde kaçakçılığa bulaşmadığını ifade ederek, askerin köyün içinde köylülere ait arazilerde mevzi kazması köylülerin de bu duruma tepki göstermesi sonucu bu olayın yaşandığını kaydetti.

Hakkari valiliğinin tabur komutanın verdiği bilgiye dayanarak yaptığı açıklamanın tek yanlı ve asılsız olduğunu kaydeden İbrahim Yaman, köy meydanında öldürülen oğlu ile ilgili köylülerin de dinlenmesini istedi.

Oğlunun katilleri hakkında davacı olacağını ifade eden baba Yaman, bu olayın emrini veren tabur komutanının bir an önce yargılanmasını istedi.

26 yaşındaki Nejdet Yaman'ın Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemleri sona ererken, otopsinin işlemlerinin ardından cenaze defnedilmek üzere Şemdinli'ye doğru yola çıkartıldı.

Yaman'ın cenazesinin yarın saat 08.00'da Şemdinli'den Derecik Beldesi'ne bağlı Samanlı (Mavan) köyüne götürülüp burada defnedileceği öğrenildi.  

1-964.jpg2-580.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum