AYM'den CHP'nin KHK talebine ret

AYM'den CHP'nin KHK talebine ret

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) iptali için yaptığı başvuruyu reddetti.

Cumhuriyet Halk Partisinin Olağanüstü Hal’de çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun sonucu belli oldu. Mahkeme başvuruyu reddetti. Ret gerekçesi ise ‘yetkisizlik’ olarak açıklandı.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, anayasadaki hükme rağmen, bu başvuruyu neye dayanarak yaptıklarını şöyle açıklamıştı:

"OHAL ilanından sonra çıkarılan KHK'lar fırsatçı bir anlayışla, amacı ve süresi bakımından OHAL kapsamının dışına çıktı. Devlet kurumlarında köklü değişiklikler yapılıyor. Bu nedenle her ne kadar anayasamızda KHK'ların AYM'ye taşınamayacağı hükmü mevcut ise de, AYM'nin eski içtihatlarına dayandırarak böyle bir başvuruda bulunuyoruz."

CHP, 1990 yılında Anayasa Mahkemesi'ne götürülen ve birçok maddesi iptal edilen iki KHK'nın, bugünkü tartışmalar için de emsal teşkil ettiğini savunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.