Aylan bebek davasında sanıklara 4 yıl 2'şer ay hapis

Aylan bebek davasında sanıklara 4 yıl 2'şer ay hapis

Aylan bebek davasında sanıklar 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vurmuş cansız bedeniyle dünya gündemine oturan Alan Kurdî ve teknedeki 4 kişinin ölümüne ilişkin tutuklu Suriyeli 2 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, teknedekilerin geçişlerini organize ettikleri iddiasıyla tutuklanan Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad'in yanı sıra avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Avukatların savunmalarının ardından savcı mütalaasını okudu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı iki sanığın göçmen kaçakçılığı zinciri ve organizatörlüğün bir parçası olduklarının anlaşıldığını belirterek, sanıkların üzerlerine atılı bulunan "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçuyla ilgili herhangi bir delil elde edilemediğini söyledi.

Sanıkların suçüstü yakalanmadığı ve bu göçmenleri sahile getirdiğinin tespit edilemediğini belirten savcı, iki sanıkla ilgili somut tek eylemin, para karşılığında göçmen kaçakçılığı yapmak olduğunun anlaşıldığını kaydetti. 

Savcının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Suriyeli Muwafaka Alabash (36) ve Asem Alfrhad'ın (35) göçmen kaçakçılığı suçundan temyiz yolu açık olmak üzere 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan ise her iki sanığın da beraatlarına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.