Aydın Doğan’ın da hapsinin istendiği iddianame kabul edildi

Aydın Doğan’ın da hapsinin istendiği iddianame kabul edildi

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince dahil 47 şüphelinin Petrol Ofisi (POAŞ) üzerinden örgütlü biçimde akaryakıt kaçakçılığıyla suçlandığı iddianame kabul edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi aralarında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile İş Bankası Yönetim  Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin de bulunduğu 47 kişinin Petrol Ofisi  üzerinden örgütlü biçimde akaryakıt kaçakçılığı yapmakla suçlandığı iddianameyi kabul etti

85 sayfalık iddianamede şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında  “vergi muafiyeti sağlanmak suretiyle vergi kaçırıldığı, devletin petrol ofisi tarafından zarar uğratıldığı”, gümrük ve ticaret bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporlarda da “eksik ve yanıltıcı beyanname verilmek suretiyle gümrük kaçakçılığı” suçunun işlendiği belirtildi.

Aralarında iş adamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek’in de bulunduğu 47 şüpheli hakkında ”kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet”, ”resmi belgede sahtecilik”, ”suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve ”örgüte üye olmak” suçlarından hapis cezası isteniyor.

İlk duruşma 13 Temmuz’da yapılacak.

Doğan Holding’ten açıklama

İddianamenin kabulünün ardından Doğan Holding’ten yapılan açıklamada “Daha önce defalarca gündeme getirilen, vergi incelemeleri ve davalarda birçok kez aklanan Petrol Ofisi (POAŞ) hakkındaki asılsız iddialar, basına sızdırılan bir iddianame çerçevesinde tekrar sahneye sürüldü,” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.