Avusturya Schengen’i askıya aldı

Avusturya Schengen’i askıya aldı

Schengen anlaşmasını askıya alan Avusturya, sığınma hakkını alamayan ya da iltica başvurusunda bulunmayan göçmenleri sınır dışı etme kararı aldı.

Оsterreich gazetesine konuşan Avusturya Başbakanı Werner Faymann, sığınmacı akını nedeniyle Schengen anlaşmasını askıya aldıklarını açıkladı.

Macaristan, İtalya, Slovakya ve Slovenya sınırlarında geçici olarak kontrollere başlayacaklarını söyleyen Faymann, “Almanya gibi biz de sınırlarımızı güçlü bir şekilde kontrol edeceğiz ve mültecileri sınır dışı edeceğiz. Ülkemize gelen herkes güçlü bir kontrolden geçmeli.

Sığınmacı statüsünü alma hakkına sahip olmayanların veya hiç başvuruda bulunmayanların ülkeye girişine izin verilmeyecek” dedi.

Faymann, “Sınırda evrakları gösterme zorunluluğu geliyor. Eğer Avrupa Birliği dış sınırlarını koruyamıyorsa Schengen’in geleceği tehlikede” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.