Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin AB üyesi olmayacağına eminim

Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin AB üyesi olmayacağına eminim

Türkiye’nin AB üyesi olmayacağı konusunda emin olduğunu belirten Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, ‘özel ortaklık’ modeli önerisinde bulundu.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Kurz, birçok AB yetkilisinin de kendisiyle aynı fikirde olduğunu ancak bu konuda samimi davranmadığını söyledi. “Eminim ki Türkiye AB’ye katılmayacak” diyen Avusturyalı bakan, samimi olunması çağrısında bulundu. Kurz, "Bunu hem yıllardır Türkiye'nin AB üyeliğine net biçimde karşı olan kendi vatandaşlarımıza, hem de Türkiye'ye borçluyuz" diye konuştu.

AB’nin Türkiye ile işbirliğinden tam olarak vazgeçmemesi gerektiğini savunarak ‘özel ortaklık’ modeli teklif eden Kurz, "Hem Türkiye, hem de Doğu Avrupa ülkelerinde AB'nin esnek bir üyelik modeline ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Türkiye ile tam üyelik olmaksızın, bir işbirliğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.