Avukatlardan Remziye Bor'a ilişkin açıklama

Avukatlardan Remziye Bor'a ilişkin açıklama

Geçtiğimiz günlerde Hacıbekir mahallesinde çıkan olaylarla vurulan 8 aylık hamile Remziye Bor'un durumuna ilişkin Mezopotamya Hukukçular Derneği'nden açıklama geldi.

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), Van'ın merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'ndeki evine düzenlenen polis baskınında kurşunların hedefi olan 7 aylık hamile Remziye Bor'a ilişkin tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan MHD üyesi ve aynı zamanda ailenin avukatı Deniz Işık, Bor'un polis tarafından vurulduğunu ancak, hukuka aykırı bir şekilde "örgüt üyesi" ilan edilerek, başında polislerin tutulduğunu söyledi.

Mağdur olan Bor'un bir kez daha mağdur edildiğini söyleyen Işık, Bor'un başında polisin nöbet tutmasının doktor ve hastane çalışanlarında tedirginlik yarattığını vurguladı. Işık, "Bu nedenle müvekkilimizin sağlıklı koşullarda alacağı tedavi hususunda da ciddi endişelerimiz bulunmaktadır" dedi. Bor'un sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Işık, Bor ve bebeğinin hayati tehlikesi devam ettiğini söyleyerek, "Müvekkilim yaşarsa bile en iyi ihtimalle bundan sonraki hayatını felçli olarak geçirmek durumunda kalacak" diye konuştu.

Hastaneye Münire Öztürk adıyla kaydı yapılan Bor'un ağır yaralandığı saldırıya ilişkin Van Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya da gizlilik kararı getirildiğini belirten Işık, "Savcılar keyfi bir biçimde olayın üstünü örtmek ya da sorumluluğu olan devlet görevlilerini korumak amacıyla gizlilik kararı verebiliyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.