Avukatlardan Erdoğan'a suç duyurusu

Avukatlardan Erdoğan'a suç duyurusu

ÇHD ve ÖHD İzmir şubeleri, ölümlerden sorumlu gördükleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir şubelerine bağlı avukatlar suç duyurusu öncesi adliye binası önünde "Katliamların sorumluları yargılansın" yazılı pankart açarak kısa bir açıklama yaptı. Burada konuşan ÖHD üyesi avukat Ayfer Kaplan, her gün yeni katliamlarla karşılaştıklarını ifade ederek, işçi ölümlerinden doğa katliamlarına, Ege Denizi'nde hayatını kaybeden mültecilerin pazarlık konusu yapılmasından Kürt illerindeki katliamlara kadar sistematik olarak insanların öldürüldüğünü ifade etti. 

Cizre'de yaşanan katliama dikkat çeken Kaplan, "Aylardır insanlarımıza karşı yürütülen saldırı ve savaş politikası Cizre'de binaların bodrum katlarına sığınmış yaralı insanların topluca ve kimyasal silahlarla katledilmesi o kanlı tabloda acı bir şekilde yerini aldı. Tam da bu nedenle size unutturmayacağız. İnsanlığa karşı işlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar adliye binasına girerek suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.