Avukat Şimşek: Zafer işareti yapınca polis, 'o parmaklarını kıracağız' dedi

Avukat Şimşek: Zafer işareti yapınca polis, 'o parmaklarını kıracağız' dedi

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde polisin tekmeleyerek kaburgasını kırdığı Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukat Zeycan Balcı Şimşek, “Başsavcının bilgisi dışında böyle bir saldırının yapılacağını sanmıyorum” dedi.

Zeycan Balcı Şimşek, 11 yıllık avukat. İstanbul Barosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi. Şimşek, ÇHD avukatlar davasında da meslektaşlarını savunuyor. ÇHD davasına ilişkin yapılmak istenen açıklama sırasında polis şiddetine maruz kaldı. Omuriliğine giden iki kemikte kırıklar oluştu. En az bir ay boyunca sırtüstü yatacak. Kalkamıyor, oturamıyor, yere basamıyor.

Suç duyurusunda bulunacak olan Şimşek, yaşadığı şiddeti Cumhuriyet'ten Hilal Köse'ye anlattı:

“Etrafımızı çevirdiler. Önce kalkanlarla itmeye başladılar. Biz dağılmayınca saldırının dozu arttı. 8-10 kez belime aynı noktaya tekme atıldı. Bunu yapan bir kişi mi bilmiyorum. Belim hedef alındı. ‘Ölüyorum’ diye ağlamaya başlayınca geri çekildiler. Öyle bir acı daha önce hiç yaşamadım, korkunçtu... Felç olmuşmuyum diye ellerimi oynattım. Kıpırdayamıyordum. Sonra ambulans geldi. Sedyede zafer işareti yaptım. Bir polis ‘o parmaklarını kıracağız’ dedi. Onun yüzünü hatırlıyorum.”

Polisler, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne girmek üzere olan ambulansı da ‘güvenlik’ bahanesiyle Şişli Etfal’a yönlendirmek istemiş. Şimşek, itiraz edince, ambulans geri dönmemiş."

“Savcılık talimatı var”

Şimşek’e göre, bir polis, onlarca kameranın önünde, kendi kafasına göre, bir avukatı böyle rahatça tekmeleyemez. “Adliyenin önünü, avukatlara yasaklamak adına bilinçli bir şiddetin sergilenmesi söz konusu. Olayın arkasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı var. Başsavcılığın talimatı olmadan böyle bir işlem yapılamaz” diyen Şimşek, şöyle devam etti.

“En son, gözaltına alınan ÖHD’li avukat arkadaşlarımız için açıklama yapmak isterken saldırıya uğradık. O zaman da ayaklarıma ve yüzüme darbe aldım. Çağlayan’daki adliyenin içinde ilk 2013 yılında polis şiddetiyle karşılaştık. Bizzat benim mağduru olduğum 4 dosya var. Müvekkillerim adına yaptığım şikâyetleri saymadım. Şu ana dek yargılanan tek bir polis yok. Polis şiddetine çok alışkınız. Ama hiç korkmadık, yılmadık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.